Turkhackteam.net/org - Turkish Hacking & Security Platform...  
Geri git   Turkhackteam.net/org - Turkish Hacking & Security Platform... >
Genel İçerik
> Ödev Bölümü

Ödev Bölümü Dönem ödevi,Tez ve Araştırma türü ödevlerin paylaşıldığı bölüm


10. sınıf tarih kitabı (2011-2012 mufredat)

Ödev Bölümü

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 11-10-2011   #1
  • Offline
  • Tuğgeneral
  • Genel Bilgiler
Üyelik tarihi
Aug 2011
Nerden
Sidney
Mesajlar
Konular
Ettiği Teşekkür
5
66 Mesajına
85Teşekkür Aldı
  
10. sınıf tarih kitabı (2011-2012 mufredat)



sayfa 21-28

1-Bizans'ın ,şehzadeleri Osmanlı Devleti'ne karşı isyan ettirmesinin nedenleri neler olabilir?
cevap :
Taht kavgalarının cıkmasını saglamak ve devleti yıkmak

2.Murat'ın Karamanoğulları üzerine sefer düzenlerken devrin alimlerinden fetva almasının nedenleri neler olabilir?
cevap :
fetva din adamlarından alınan hüküm ve karardır.Bir müslüman devletinin kendilerine tehdit olusturan bir müslüman devletine saldırmasında bir sakıncası olmadıgı için fetva vermislerdir.

3-Osmanlı Devleti'nin Balkanlara hakim olmasında burada uyguladığı hosgörü ve vergi adaleti politikasının etkileri neler olabilir?
cevap:
Bizansın halka karsı tutumu osmanlıdan farklıdır.Bizans devleti halka eziyet edip ve soyuyordur.
Ama osmanlı devleti ise halkı kendi din,dil, kültürlerinin yasayabilmemeleri için serbest bıraktı hoşgörüsü nedeniyle.Vergi konusunda ise Osmanlı devleti dönemli alınan vergiler bizans imparatorlara kıyasla pek hafif kalıyordu.

4-Osmanlı Devleti'nin uyguladığı hosgörü politikasından yola çıkarak çevrenizde farklı düsünce ve inançlara sahip olan insanlara karşı nasıl davranılması gerektiği konusundaki düsüncelerinizi söyleyiniz.
cevap
Osmanlı devletinin izledigi politaka ile şimdi hosgörü arasında pek
fark yoktur

5-Osmanlı kültür ve medeniyeti hangi medeniyetlerden etkilenmiş olabilir?
cevap:
İslam medeniyetinden

6-Osmanlı devlet teşkilatı içinde yer alan kurum ve kurulusların farklı zmanlarda ortaya çıkmıs olmasının ndenleri neler olabilir?
cevap:

-
7-Şehzadelerin sancağa çıkma uygulamasının devlet yönetiminde sağlayacağı avantajlar neler olabilir?
cevap:
Bu uygulama ile yönetimde deneyim kazanıyor ve devletin başına geçinde bu deneyimlerden yararlanıyorladı

8-OsmanBey'e göre yönetimde başarılı olabilmek içn hangi konulara dikkat etmek gerekir?
cevap:
Din işlerine, Zulumlerden sakınmasına ve onları devletten uzaklastırmasına , devlet hazinesini korumasına ,devletve askeri erkanlarını korumasına Alimler ,fazıllar ,sanatkarlar ,ediplere önem vermesi

9-Şeyh Edebali'nin vasiyeti ile Osman Bey'in vasiyeti karşılaştırıldığında ortak yönlerinin neler olduğu söylenebilir?
cevap:
Din ve devlet adamlarına sahip cıkmaları

10-Osmanlı Devleti'nde zman içerisinde yeni kurumların olusturulmasının sebepleri neler olabilir?
cevap:
Osmanlı Hükümdarları yasama , yürütme yargı yetkilerinin kendilerinde toplamıslardı.Ancak padisahlar bu uygulamaların daha kolay ve seri olabilmesi için yeni kurumlar yeni görev dagılıslarına gitmişlerdir


işinize yaradıysa ne mutlu bana...



Facebook sayfamızı beğenin.
    




Konu bonesmash tarafından (11-10-2011 Saat 20:22 ) değiştirilmiştir..
Offline  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı


Bilgilendirme Turkhackteam.net/org
Sitemizde yer alan konular üyelerimiz tarafından açılmaktadır.
Bu konular yönetimimiz tarafından takip edilsede gözden kaçabilen telif hakkı olan veya mahkeme kararı çıkmış konular sitemizde bulunabilir. Bu tür konuları bize turkhackteamiletisim[at]gmail.com adresine mail atarak bildirdiğiniz takdirde en kısa sürede konular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır.
Please Report Abuse, Harassment, Scamming, Warez, Crack, Divx, Mp3 or any Illegal Activity to turkhackteamiletisim[at]gmail.com


Hiçbir zafer amaç değildir. Zafer, ancak kendisinden daha büyük bir amacı elde etmek için belli başlı bir vasıtadır. (M.KEMAL ATATÜRK)




Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2013
Tema Desteği: www.tr-vBulletin.com



Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.