En iyi Recon Tools(Araçları) Nelerdir?

V3YS0Z

Kulüpler Genel Sorumlusu
3 Şub 2015
2,497
662
Türkiye Cumhuriyeti
Arkadaşlar İyi Günler, en iyi recon tools programlarını yazar mısınız ?


Merhaba BaranBey34,

  1. Nmap: Network Mapper olarak da bilinir ve ağ tarama işlemlerini gerçekleştirmek için kullanılır. Ağdaki açık portları, hedef sistemlerin servislerini ve işletim sistemini tespit etmek için kullanışlıdır.
  2. Recon-ng: Bu açık kaynaklı bir framework'tür ve hedef sistem veya ağ hakkında bilgi toplama, açık portları tarama, e-posta adresleri ve alt alanlar gibi bilgileri toplamak için kullanılır.
  3. theHarvester: E-posta adresi toplama işlemi için kullanılır. Genellikle açık kaynak istihbarat (OSINT) araştırmaları sırasında kullanılır.
  4. Shodan: İnternet üzerindeki cihazları ve sistemleri taramak ve bu cihazların açık servislerini bulmak için kullanılır. Özellikle IoT cihazlarını hedeflemek için kullanışlıdır.
  5. Gobuster: Dizin keşfi yapmak için kullanılır. Bir web sunucusunda gizli dizinleri veya dosyaları keşfetmek amacıyla kullanılır.
  6. EyeWitness: Web uygulamaları hakkında otomatik olarak ekran görüntüleri alır ve bu görüntülerle birlikte raporlar oluşturur. Bu, web uygulamalarının hızlı bir şekilde analiz edilmesine yardımcı olur.
  7. Sublist3r: Alt alanlar (subdomain) tespiti için kullanılır. Web uygulamalarının alt alanlarını keşfetmek amacıyla kullanışlıdır.
  8. Censys: İnternet üzerindeki cihazları ve servisleri keşfetmek için kullanılır. Shodan gibi bir kaynaklar havuzu sunar.
  9. Amass: Alt alanlar ve IP adresleri toplamak için kullanılır. Aynı zamanda haritalama ve analiz yapmak için de kullanışlıdır.

Bunlar işe yarar bazı "Recon Tool"lardır.

İyi Forumlar...
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.