PC Toplama Rehberi

Gibson

Katılımcı Üye
20 May 2010
342
0
Aşırı Ekonomik PC
ekonomikkriz4.jpg


Toplayabileceğiniz en ekonomik PC size ancak internette gezme ve ofis yazılımlarını kullanma imkanı verecektir.

Anakartın üzerindeki entegre grafik işlemci ile ancak eski oyunları ya da düşük sistem gereksinimli online oyunları oynayabilirsiniz. Böyle bir bilgisayar ile Photoshop gibi uygulamaları kullanamazsınız. Ancak keyifle film izleyebilir, müzik dinleyebilir yani yine hoşça vakit geçirebilirsiniz.

İşlemci olarak çok uygun fiyatlı Intel Celeron E1400'u tercih edebilirsiniz. 2GHz hızında çift çekirdekli bir işlemci. Anakart olarak ise yine uygun fiyatlı Gigabyte GA-G41M-ES2L ideal bir tercih. Ucuz olduğu için DDR2 800Mhz'lik 1GB bellek kullanabilirsiniz, Veritech oldukça hesaplı.

İşletim sistemi olarak Windows 7 Home Premium, Ubuntu Linux, Pardus gibi seçenekler uygun. Hali hazırda Windows XP lisansınız varsa kullanabilirsiniz, ama yeni bir XP paketi almak yerine kutulu Windows 7 Home Premium daha iyi bir yatırım olur. Bu en ekonomik PC'de 200 lira yük olabilir, o yüzden bu tavsiyemizi daha üst konfigürasyonlar için değerlendirebilirsiniz.

Uygun fiyatlı ekonomik PC'ye Samsung 160 GB SATA2 NCQ sabit disk ve LG H55N-S DVD yazıcı/okuyucu uygundur.

Klavye ve fare seçiminde Microsoft Comfort Curve kiti oldukça ekonomik ve ergonomik. Bütün bu bileşenleri ise yine ekonomik ama kaliteli olan Asus TA-915 kasada birleştirebilirsiniz. Dahili 350 Watt güç kaynağı bu bileşenler için yeterli olacaktır. Zaten onboard ekran kartı kullanıyoruz.

Monitör olarak LG'nin 19 inçlik W1954S-PF modeli 5ms tepki süresi ve 50.000:1 kontrast oranıyla uygun bir seçim. Toplamda cebinizden çıkacak para ise KDV dahil 500 doları geçmiyor. Elbette bu rehberde verdiğimiz fiyatların değişebileceğini, parçaların stoklarda tükenebileceğini hatırlatalım. Alışverişten önce iyice kontrol edin.

Yeni, parçaları garantili bir bilgisayar alıyorsunuz. Dilerseniz birazdan okuyacağınız üst konfigürasyonlardan daha geniş bir ekran ve sabit disk seçebilirsiniz.



Ekonomik Oyun Bilgisayarı
Assassin-s-Creed-II.gif


Oyun oynamak, yazı canı sıkılmadan geçirmek isteyen oyuncular için hesaplı bir bilgisayar konfigürasyonu mümkün.

Üstelik Windows 7 Home Premium 64 bit işletim sistemi, 4GB bellek gibi iyi özelliklere sahip, kaliteli ve dayanıklı bir anakart ile başınızı ağrıtmayacak bir sistem. Fiyatı toplamda KDV dahil 1000 doları geçmeyecek.

Kolayca overclock edilebilen AMD Athlon II X2 240 işlemci bu bilgisayar için tercihimiz. 2.8GHz hızındaki işlemci AM3 çipset kullanıyor. Üstelik 70 dolar altı fiyatı ile çok ucuz.

Uygun anakart modeli olarak Gigabyte MA770-UD3 DDR2 AM2'yi tavsiye ediyoruz. Bu da oldukça hesaplı bir anakart ama katı kapasitörleri sayesinde oldukça uzun ömürlü ve voltaj dalgalanmalarına, Türkiye şartlarına oldukça uygun.

En önemli seçim ise elbette ekran kartı oluyor; Sapphire'in HD4730 ekran kartı DirectX 10.1 destekli ve DDR5 bellek kuşanıyor. Hızlı, oyunlarda iyi performans veren ama ekonomik bir tercih. Bu beni kesmez diyorsanız üst konfigürasyonlara göz atın.

Bu oyun bilgisayarı için Team Dark'tan 4 GB DDR2 1066 Mhz CL6 bellek en uygunu.

DDR2, bu konfigürasyonda darboğaz oluşturmuyor, ama üst sınıfta tavsiye etmiyoruz. İleride de kullanabilmek için DDR3 tercih edebilirsiniz. Tabii ki anakartın desteklediğinden emin olmanız gerekiyor.

Sabit disk olarak Samsung 500 GB SATA2 tavsiye ediyoruz ki, en azından oyun kuracak yeriniz olsun. Optik sürücü olarak LG 22X DVD-RW SATA ideal. Klavye/Fare seti nde ise yine Microsoft'tan B2L seti öneriyoruz.

Bütün bu parçaları içine koymak için yine ekonomik sayılabilecek bir kasa da bulduk: AeroCool VX-9 Mid-Tower . Beraberinde gelen High Power 450 Watt, işlemci ve ekran kartı tercihi doğrultusunda yeterli. Overclockta ise yeterli olmayabilir.

Monitör olarak Benq'in G2220HDA 21.5' 5 ms, FullHD modeli hem şık, hem kaliteli, hem de fiyat olarak uygun .


İdeal Oyun Bilgisayarı
4b935d1758a034b92eca8de3281091113643.gif


DDR2'den rahatsız olan, artık DDR3'e geçmek isteyenler yüksek uçlu bu 3. PC konfigürasyonumuza bakmalılar.

Bu oyun canavarı bilgisayar hiç de ucuz olmayacak, ancak paranızın her kuruşunun karşılığını almanız için bileşenleri özenle seçtik. DirectX 11 destekli, overclock edilebilen, muhteşem bir kasa ile görenleri etkileyecek bir oyun canavarına hazır olun.

İşlemci olarak 4 çekirdekli AMD Phenom II X4 955 BE'yi seçtik. 3.2 GHz hızında overclock olmadan da çok başarılı bir işlemci. Üstelik muadil bir Intel'e göre daha uygun fiyatlı olduğu için buradan artan parayı ekran kartına ve hızlı RAM'lere yatırabiliyoruz.

Ekran kartı olarak AMD-ATI Sapphire HD5750 DX11 DDR5 256 bit modeli seçtik. Bellekler ise OCZ DDR3 1600Mhz CL8 Gold model ve toplamda 6 GB. Elbette 6GB ve DirectX11 için Windows 7 64 bit gerekiyor.

Bu bileşenleri Gigabyte MA790XT-UD4P, AM3, DDR3 anakart üzerinde birleştireceğiz.

Sabit disk olarak SAMSUNG 1 TB HDD SATA II 32 MB önbellekli model oldukça iyi. LG 22X DVD-RW SATA, Microsoft Set B2L klavye fare kiti de tavsiye ettiklerimiz arasında. Elbette oyun klavyesi ve faresi olarak daha üst modelleri tercih edebilirsiniz.

Kasa olarak bu güce yakışan THERMALTAKE SopranoRS 101 500W 'ı seçtik. Thermaltake'in 500 Watt güç kaynağı çok sağlam ve güvenilir .

Monitör olarak Benq G2220HDA 21.5' 5 ms, FullHD modeli seçerseniz toplamda KDV dahil 1500 dolar altına bu sistemi toplayabilirsiniz.

Daha da iyisi, en iyisi olsun derseniz, en üst ve 4. konfigürasyonumuza geçelim. Bu son konfigürasyonda kesenin ağzını sonuna kadar açıyoruz...




Uç Noktada Bir Bilgisayar

ubercockthumb.jpg


En üst konfigürasyonda bütün profesyonel uygulamaları inanılmaz bir hızla çalıştıran, oyunlarda ve masaüstü işlemlerde maksimum performans veren Intel Core i7 930 2.88 GHz 8 MB L3 350 modelini tavsiye ediyoruz.

Uygun anakart olarak da USB 3.0 ve Sata III desteğiyle geleceğe dönük bir yatırım olan Gigabyte GA-X58A-UD7 modeli doğru tercih. Elbette bu yeni teknolojiler anakartın fiyatını oldukça şişiriyor.

Corsair'den 2GB'lık 3 adet DDR3 2000Mhz CL8 Dominator GT'yi, üç kanal olarak takabilir, performansta uçuşa geçebilirsiniz.

Depolamada ve performansta sıkıntı olmaması için Seagate Barracuda XT 2 TB SATA III modelini oldukça beğendik. Dilerseniz ana disk olarak bir de SSD alabilirsiniz ama fiyat daha da abartı hale geliyor.

Bu sisteme artık DVD sürücü değil, LG GGC-H20L Super Multi Blu-Ray tavsiye ediyoruz. Oyuncu klavyesi ve faresi olarak ise Logitech modellerini seçtik. Logitech G19 Klavye ve G9 fare oldukça pahalı ama çok güçlü.

Bütün bu parçaları birleştirmek için Antec Mini P180 kasa iyi bir seçim. Seçtiğimiz ekran kartı ATI Radeon HD 5870 X2 olunca, her kasaya sığdırmak mümkün olmuyor. Üzerine güç gereksinimini karşılamak için OCZ PC Power & Coolıng Silencer Power Supply 750W çok iyi bir seçim olabilir.

Monitörde ise kesenin ağzını açanlar için artık LED'e geçiş vakti geldi. LG W2286L-PF 22" 2ms FullHD LED monitör, geniş ekran keyfi, muhteşem kontrast ve minimum göz yorgunluğu sağlıyor.

Sonuçta bu uç noktada bilgisayarın fiyatı KDV dahil 3750- 4000 dolar civarına geliyor. Bu 4 konfigürasyon içerisinde birbiriyle uyumlu olmak koşuluyla parçaların yerlerini değiştirerek, kesenize ve ihtiyaçlarınıza daha uygun bir PC de oluşturabilirsiniz.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.