2011 9,0 Japonya Depremi - Tasarım

ruhsiber

Üye
10 Şub 2019
121
5
p32KPb.jpg


2011 Tōhoku Depremi ve Tsunamisi,
11 Mart 2011'de, Japonya'nın Tōhoku bölgesinde 9,0 Mw büyüklüğünde gerçekleşen depremdir. Merkez üssü Tōhoku bölgesinin doğu kıyısında, yerin 24,4 km derinliğinde olan deprem; yerel saate göre 14.46'da gerçekleşti. ABD Jeolojik Araştırma Kurumu tarafından ilk etapta 7,9 olarak belirlenen depremin şiddeti sonradan yapılan açıklamayla 8,8, daha sonrasında ise 8,9 olarak belirtildi, son olarak ise Japonya büyüklüğü 9,0'a yükseltti. 9,0 büyüklüğünde olan deprem Japonya'da yaşanan en büyük deprem olduğu; dünyada ise en büyük ilk beş depremin arasında olduğu açıklandı. Japon hükûmeti, felaketi resmi olarak "Büyük Doğu Japonya depremi" (東日本大震災, Higaşi Nihon Daishinsai) olarak adlandırdı. Deprem sonrasında bölgede yüksekliği 37,9 metreye varan tsunami dalgaları meydana geldi.

Tsunami ülkede çok büyük zarara yol açtı. Depremde 15.900 kişi hayatını kaybetti ve 2.531 kişi hâlen kayıp olarak belirtiliyor. Kara ve demiryolları ağır hasar gördü, çeşitli yerlerde yangınlar çıktı ve bir baraj yıkılarak bölgeyi su basmasına neden oldu. Kuzeydoğu Japonya'da 4,4 milyon ev elektriksiz, 1,5 milyon ev ise susuz kaldı, deprem sonucu gıda sıkıntısı da meydana geldi. Deprem sonucu Fukuşima Nükleer Elektrik Santralinde tsunami sonucu kazalar meydana geldi.

Deprem sonrasında doğan tsunamilerde, dalgalar saatte 500 km hızla Hawaii'ye ulaştı.


Türkiyenin Tepkisi,
:Smiley1006:Türkiye - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: "Ümit ederiz can kaybı ve zarar büyük olmaz. Tabii afetin acısını bilen bir ülke olarak biz daima bu tip durumlarda ihtiyaç olduğunda karşılıklı yardımlaşmaya da önem veririz." Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, özel birim olayları izlemek için kurulacak ve yardımlar için Japonya Dışişleri Bakanı Yukio Edano ile görüşeceğini bildirdi. Türk Kızılayı yazılı bir açıklama ile deprem bölgesine bir ekip göndereceklerini açıkladı. Kızılay açıklamasında Japonya, Tayvan, Endonezya, Filipinler, Rusya ve Hawaii'ye yardım göndermeye hazır olduğunu belirtti. İHH ve AKUT da bölgeye ekipler gönderdi.

Azerbaycanın Tepkisi,
:Smiley1012:Azerbaycan hükûmeti Japonya'ya felaketin yaralarını sarma amaçlı olarak 1 milyon dolarlık yardım bağışladı.

VT
 

AXPA

Kıdemli Üye
13 Ocak 2018
2,340
152
New World
Merhaba,

Tasarladığınız görselin altında o temayı anlatan yazıların olması çok güzel. Bu şekilde nelerden esinlendiğinizi daha çok anlıyoruz.

Saygılar,
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.