Bilgisayar mühendisliği mi yazılım mühendisliği mi ?

n0se

Yeni üye
20 Ocak 2019
48
0
Merhaba aslında bu konuyu çok fazla araştırmama rağmen hala kafam karışık bir de sizin fikrinizi alayım dedim.
 

wh0ismrrobot

Uzman üye
1 Ocak 2019
1,332
3
İstanbul
Konuyu Araştırdığım Kadarıyla Bilgisayar Mühendisliği Bir Ağaç İse Yazılım Mühendisliği Onun Dalıdır.Hangisine Daha Fazla İlgi Duyuyorsan Onu Seçmelisin.
 

Medicus456

Katılımcı Üye
15 Şub 2016
699
0
06
Ben bilgisayar mühendisiyim şöyle söyleyebilirim donanımları seviyorsan onları söküp takmayı veya kafan da belirli şeyler yaratıp uygulamayı seviyorsan bilgisayar mühendisliğini seç. Tabi sadece bunlarla kısıtlı değil daha bir çok şey yapılabilir fakat, Yazılım Mühendisliği adı üzerinde olaraktan yazılımlar ile yapılan bir nevi istediğin programlama dilini öğrenip yazabilme veya geliştirme gibi seçenekler sunmaktadır. Tercih senin :)
 

n0se

Yeni üye
20 Ocak 2019
48
0
Acaba bilgisayar mühendisliğinden başlayıp eğer zorlanırsam yazılım mühendisliğine geçme veya tam tersi şekilde tercih yapabilmek gibi bir şansım var mı ?
 

andro26

Üye
19 Nis 2015
244
0
los encılıs
tabii ki bilgisayar mühendisliği
bilgisayar mühendisliğinde donanım elektronik vb konular da yer alır
çalışma alanın geniştir, yazılımı ikisi de kapsar fakat diğre konularda bilgisayarın alanı çok daha geniş
 

S9NTX

Özel Üye
19 Ağu 2017
6,386
1,405
Bilgisayar mühendisliği daha çok donanimsal anakart ekran kartı gibi yazılım ise programlama dilleri program yapmak gibi
 

0uTCasT

Katılımcı Üye
1 Ara 2018
709
1
Bilgisayar müh. donanım seviyorsan bir çok arkadaşın dediği gibi onu tercih etmelisin ama gönlüm yazılım müh. den yana seçim senin.
 

metinimo

Yeni üye
1 Ara 2018
18
0
Yazılım Mühendisliği devlet okullarında güzel bir sıralaması yok. Bilgisayar Mühendisliği diyorum
 

HeRTeS

Uzman üye
8 Eyl 2016
1,860
2
Mars
Bilgisayar mühendisliğini tavsiye ederim. Yazılım mühendisliği bölümü az üniversiteye sahip. Bazıları özel. Bana kalırsa bilgisayar mühendisliğine gitmeni tavsiye ederim.
 

cihanboncuk

Katılımcı Üye
15 Ocak 2019
292
0
Ötüken
İkisi de birbiri için var ama bide şu açıdan bak
Bilgisayar mühendisleri bilgisayarın her alanından azar azar bilgi edinirler tek bir alandan değil de tüm alanları öğrenmeye çalışırlar bu da karmaşa yaratabilir veya öğrenmesi zor olur ancak yazılım mühendisliğine bakarsan tek bir alanda profesyonel oluyorsun o da yazılım, bırak donanımı donanım okuyanlar yapsın sen yazılımını hallet, unutma yazılım olmazsa donanım bi işe yaramaz, donanım olmazsa da yazılım hiçbir şeye yaramaz yani demem o ki ikisi de birbiri için var kolaylık istiyorsan ama yazılım mühendisliği tercihimdir(tabi bana göre) ben de yazılım mühendisliği okumak istiyorum hadi hayırlısı üni sınavına kaldı 2 yıl
 

ByQueny

Uzman üye
8 Ara 2018
1,281
1
www
dostum bu senin isteğine kalmış bir soru bilgisayar mühendisliği donanım ve yazılımı barındırdığı için kapsamlıdır yazılım mühendisliği ise sadece yazılım donanım olmayandır eğer dersen ben kod yazmaktan yazılmdan zevk alıyorsam yazılım mühendisliğini tercih edebilirsin bana sorucak olursan yazılım mühendisliği derim :)
 

Hichigo

Uzman üye
30 Ağu 2015
1,190
42
github.com/tarik0
Elektrik Elektronik genelde bu işlerin ana ağacı oluyor. Bilgisayar Mühendisliği bunun geniş bir dalı ve Yazılım Mühendisliği onun ince dalları olarak düşün.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.