Bilgisayarım çok ısınıyor. Ne yapmam lazım ?

21 Kas 2015
97
0
istanbul
Bilgisayarım çok ısınıyor. Ne yapmam lazım ? SSD alırsan hızlanır diyorlar bu ısıyı düşürür mü ?


EPMz8j.jpg
 

candalgc

Üye
20 May 2018
172
1
Öncelikle bu sistemi ne için kullanıyorsun ssd sistemi hızlandırır ancak sistemi zorlayan oyun oynuyorsan program kullanıyorsan işlemci ısınmaya devam edecektir işlemcinin termal macununu yenilemeyi dene
 

porsukhak

Uzman üye
23 Ağu 2017
1,753
2
T.Ü.R.K
Bilgisayarda içinde ki fan kirlenmiş olabilir bir teknisyene götürebilirsiniz garanti süresi doluysa tabi ki , soğutucu takviyesi yapabilirsiniz ve ayrıca " SSD" sizin için başta pahalı bir seçim olabilir ..
 

S4R3N

Uzman üye
6 Haz 2016
1,038
1
Dostum Öncelikle Bilgisayarın Masaüstü mü Yoksa Dizüstü Mü ? Onu belirtmen gerekiyordu sonrasında eğer laptop ise fan tahliye alanına kulağını yaklaştır ve eğer fan tahliye alanından toz kokusu geliyorsa kirlenmiştir.
Bilgisayarının Isınma Sebepleri

- Bilgisayara Crackli vs dosyalar yüzünden virüs bulaşmış olması
-Ekran Kartını ve İşlemciyi fazla derecede kullanmak
- İşlemciye Sürülen Termal Macunun Kuruması

Dostum bunlardan başka sebep olacağını sanmıyoum sen bu dedikerlimi bir kontrol et eğer edemiyorsan bir teknik servisten yardım almanı öneriyorum iyi akşamlar.
 

S9NTX

Özel Üye
19 Ağu 2017
6,386
1,405
Merhaba eğer çok yüksek performans gerektiren oyunlar oynarsan yapabilir

Virüs yemiş olabilirsin sistemi yavaşlatıp isindirir

Fan yetersiz geliyor veya bilgisayarın tozlanmış veya oksitlenmiş olabilir fön makinesi ile temizleyebilirsin
 

ZuL-RaA

Kadim Üye
9 Ara 2017
5,550
837
Semerkant
Merhabalar,
Fan satın alabilirsiniz,
İçini temizleyebilirsiniz onun dışında çok uzun süre kullanmamaya dikkat edin,
Bir masanın üstünde kullanmaya dikkat edin tavsiyelerini veriyorum :)
 

KurokoTetsuya

Kadim Üye
23 Nis 2015
5,028
2
SGA
Bir çok sebebi olabilir, bilgisayarın içi kirlenmiştir, termal macun işlevini kaybetmiştir, arkada çalışan programlar sistemini zorluyodur falan. İşlemcini biraz araştırdım ve şöyle bir veriye ulaştım:
EJDt3c.png


Yani işlemcin günümüze göre pek iyi durumda değil. SSD olayına gelirsek; 2011'de üretilmiş bi laptopum var. Bayağı ısınma sorunu vardı kullanırken kapanıyordu basit bir oyunda bile nedensizce FPS droplar oluyordu. Bir yazılımla işlemcinin ayarlarıyla oynadım ve drop olmuyordu, ısındığında da kapanmıyordu fakat ısınma artmıştı ve sonradan ısınan yerde HDD olduğunu öğrendim. Zamanla HDD'de bad sector denilen bi hata oldu ve HDD'yi çöpe attık kurtarılmadığı için. 1 hafta önce SSD taktırdım yazılımlar daha hızlı kuruluyor pc daha hızlı açılıyor falan, ama SSD tek başına yeterli değil diğerleri de önemli.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.