C# ChatApp & FriendList

Peyack

Üye
16 Ocak 2019
169
2
127.0.0.1
Arkadaslar merhaba, 1-2 gun bos zamanim vardi ne yapsam diye dusunuyorum ve bende bir Chatapp tarzi birseyler yapiyim dedim... calismasinda cok kucuk bir aksamalar olabiliyor, cok fazla test etme sansimda olmadi acikcasi. Bazı yerlerde fazlalik kod olabilir gozumden kacirdigim birde her eventte ayri bir firebaseclient'i olusturdum, o yondende fazlalik kod var. Tasarim olarak birseyler denedim fakat bu tasarim isini ben beceremiyorum sanirim. Ozellik olarak mesajlari kaydet & hesabi sil calismiyor, usenmezsem ekliyecegim onlarida. Verileri Firebase Database'den cekiyor, cektikten sonra fazlalik olmamasi amaci ile veriler siliniyor. Ilk mesaj gec gidebiliyor.

Kayit ekranimiz:

CQWU0S.png


Giris ekrani:

CQW3Ds.png


Arkadas ekleme:

CQWexb.png


Istek kabul etme:

CQW8bQ.png


Basit bir chat ornegi - 1:

CQWM8R.png


Chat ornegi -2 Karsi taraf:

CQWtQt.png


Ayarlar:

CQWFgc.png



Cok fazla fotoğraf yükledim, umarim sorun cikmaz. Kodlari incelemek isteyen varsa:

https://github.com/maxmanusv1/ChatApp-FriendList
 

0x1D

Kıdemli Üye
23 Nis 2020
2,650
78
MARS
Hocam bende zamanında böyle bir şey yaptım ama üyelik sistemi sadece yerelde çalışıyor nasıl onu online hale getirebilirim ?

Kullanan varsa söyleyin mesajlaşalım :D

EDİT : KAYIT OLMUYOR HATA VERİYOR
 
Son düzenleme:

Peyack

Üye
16 Ocak 2019
169
2
127.0.0.1
Hocam bende zamanında böyle bir şey yaptım ama üyelik sistemi sadece yerelde çalışıyor nasıl onu online hale getirebilirim ?

Kullanan varsa söyleyin mesajlaşalım :D

EDİT : KAYIT OLMUYOR HATA VERİYOR

Tamamen database'e bağlı yaptım. Kayıt olmaması normal, kodları paylaşırken kendi database'imi bağlamadım sonuçta. Kullanmak isteyen kendi database'ine bağlayıp derlemesi gerek.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.