DeepWeb(Karanlık Dünya)

b3mb4m

Katılımcı Üye
20 Nis 2012
589
0
Stockholm
DeepWeb(Yeni anlatım geniş 23.11.2012)

icebergdeepweb.jpg

Arama motorları, internetin sadece bir yüzünü tanıyor. Biz kullanıcılar da bize sunulan internetten ve bilgilerden faydalanıyoruz. Ama bizim hiç görmediğimiz ve tanımadığımız derin web ‘de ve karanlık ağlarda gözlerden uzak kalmış nice veritabanı var.



Üstelik bu devasa paralel evren sadece yasadışı amaçlara hizmet etmiyor.

Bing ve Google gibi arama motorları neredeyse tüm inter*net kullanıcıları için internete açılan kapıyı temsil eder*ler. Sonuç listesinde ne varsa ona tıklanır. Oysa Google ve diğerleri internetin tamamını bilmediğinden, aslında sa*dece buzdağının görünürdeki kısmıyla yetiniyoruz.Zira çevrimiçi içerikleri arama motorlarından gizlemek çocuk oyun*cağı.

Adına "karanlıkağ" (darknet) denilen oluşumların yöneticileri de bu durumu çıkarlarına kullanıyorlar. Çevrimiçi karanlık ağla*rın arkasındaki mantık, gerçek dünyadaki saklı mekânların ve giz*li topluluklarınkinden farklı değil. Dahası, bunların birçoğunun yasadışı etkinliklerle uzaktan yakından ilişkisi yok.

Gizli topluluklara girmek ve toplantılara katılmak için üyeler*den birini şahsen tanımak gerekir.Bu toplantılar herkesin erişebi*leceği yerlerde gerçekleşir, ancak yeri ve zamanı sadece üyeler bi*lirler. İnternette ise bu, karanlık ağların da diğertüm internet hizmetleriyle (web siteleri,e-posta, dosya paylaşımı) aynı teknolo*jiyi kullandığı ve doğru kişileri tanıyan, ne araması gerektiğini bi*len, doğru yazılımlara sahip olan herkesin bunlara erişebileceği anlamına geliyor.
''İnternetin yeni ortayaçıkan gizli ağları P2P temeli üzerine kurul*muş F2F (Friend to Friend, yani dosttan dosta) ile daha da yaygın*laştı. F2F ağlarında P2P'den farklı olarak,hiç sunucu bulunmuyor ve üyeler F2F dosyalarını istedikleri herkesle paylaşamıyorlar. Bir üye, dostuyla ancak onun IP adresini biliyorsa ve dijital ziyaretçi kartına sahipse iletişim kurabiliyor. Bu da dışarıdan gelenlerin ve yetkililerin bu oturumlara karışmasını önlüyor.''

Freenet (aynı adı taşıyan yerel hizmet sağlayıcıyla karıştırılma*malı) işte F2F ağlarının en iyi bilinen yan ürünlerinden biri.

Yazılım, mevcut internet altyapısının öğelerini (hizmet sağla*yıcılar ve geleneksel ağ bağlantısı gibi) kullansa da, kendini bildi*ğimiz web'den tümüyle soyutluyor. Ancak Freenet sadece kusur*suz bir karanlık ağ yöntemi olmakla kalmıyor, bireyler arası ileti*şime de izin veriyor. Freenet'in ardından bir dizi ağ kurulmakla kalmadı, bu ağların içindede normal web siteleri (Freesite'lar) oluşturuldu. Freenet'in web ‘den soyutlanmış tartışma forumları ve bir de e-posta ağı bulunuyor.

Freenet'in yaratıcısının hedefi, internetin içinde kullanıcıların anonim kalabileceği, sansürün hiçbir türünün bulunmadığı, dü*şünce özgürlüğünü teşvik eden bir ağ geliştirmek. Bu yüzden de Çin gibi ülkelerde devlet korkusu olmadan dosya alışverişini mümkün kılacak donanıma sahip. Bu, sadece yazılımın özel ki*pinde gerçekleşiyor ve bu kipte kullanıcılar ancak erişim bilgileri*ni eksiksiz bildikleri kullanıcılarla bağlantıya geçebiliyorlar. Tüm iletişim şifreli olarak gerçekleşiyor ve veriler kaynak ile hedef ara*sında doğrudan iletilmiyor.

Veri akışları diğer Freenet kullanıcılarının bilgisayarlarında do*laşıyor ve bu bakımdan P2P'yiandırıyor. Bu da hükümet casusla*rının belli bir kullanıcının iletişimini takip etmesini inanılmaz derecede güçleştiriyor. Freesite'lar gizli çevrelerde gerçekleşen ile*tişim kadar mahrem olmasa da, sıradan arama motorları tarafın*dan taranamıyorlar. Sadece Freenet ağı içinde varlıklarını sürdü*rüyorlar ve resmi internetle bir bağlantıları yok.

İnternetin katmanları dersek ;

0. Seviye Internet
Bildiğimiz internet ve içindeki her işe yarar/yaramaz bilgi.
1.Seviye Internet
Namı diğer, Surface Web (Yüzey Ağı). Internetle vasatın üstünde haşır neşir olan insanların bulabildiği, kullandığı bilgi ve servisler. Örnek olarak hostingler, kullan-at e-posta servisleri, üniversite ağları vb. diyebiliriz.

2.Seviye Internet
Namı diğer, Bergie Web (Bergie Ağı). Eğer ftp server kullanmayı biliyorsanız kilitlenmiş Google sonuçlarına ulaşabiliyorsanız, 4chan’dan Freehive’den RSC’den haberiniz varsa siz aynı zamanda bir Bergie Ağı kullanıcısısınız. Bergie ağı DNS üzerinde döner ve buradaki websiteleri hala indexlenmiştir.

3.Seviye Internet

Namı diğer, Deep Web. Deep Web, Anonim Ağları bilen, proxy kullanmaya alışkın, tor gibi servislerden haberdar kullanıcılar için. Genellikle ulaşılması zor ve gizli kısımlara işaret eder. Bunu ve Charter Web’i uzun uzun anlatacağım için burada kısa keseceğim.

4.Seviye Internet
Namı diğer, Charter Web (Charter Ağı). Deep Web’in devamı niteliğinde, artık buraya DarkNet diyebiliriz çünkü websitelerinin DNS kullanmadığı bir evrede. Deep Web ve Charter Web’de bol bol illegal içerik ve hizmeti bulabilirsiniz.

5.Seviye Internet
Namı diğer, Marianas Web (Mariana Ağı). Adını dünya üsündeki en derin çukurdan almış bu katman, sadece adı konmuş bir efsane gibi. Oraya giden bir daha dönmedi tarzı yorumlar dışında hakkında pek bilgi yok. Rivayet o ki, closed shell network ile ve polymeric falcighol derivation adlı bir hesaplama yardımıyla ulaşılabiliyormuş. Bu seviyeyle ilgili bilgim bundan ibaret.

NOT : 5 ' i felaket derecede merak ettim :)

Deep Web’in İçeriği ve SSS
Deep Web’de ne bulacağım?

Illegal ne istiyorsanız Deep Web’de bir karşılığı var. Bilişimciler; virus, solucan satın alabileceği ya da yazdırabileceği kaynaklar, kendileri yazmak isterlerse nasıl yapılacağına ilişkin inanılmaz sayıda döküman bulabilirler. Havai fişekten patlayıcıya geniş bir how-to arşivi var, evinizi patlatabilirsiniz. Silah satın alabilir, sahte pasaport düzenletebilir, kendinize bir FBI kimliği yaptırabilirsiniz. Uç noktalarda, parası karşılığında birini öldürtebilirsiniz. Çocuk pornosu, snuff izleyebilir, yasaklanmış yayınları satın alabilirsiniz. Evinize uyuşturucu sipariş edebilirsiniz. Bir hacker kiralayabilir, dedektifçilik oynayabilirsiniz. Borsa spekülasyonlarını ilk elden dinleyebilirsiniz. Yayınlanmamış WikiLeaks belgelerine bakınabilir, Oslo görüşmelerini okuyup sövebilirsiniz. Deep Web, sizin ilginize ve bulabilme yeteneğinize kalmış bir derin dünya.

Satın almak dedin?

En baştan beri gizlilik diyoruz, ödemeyi elbette kredi kartımızla yapmıyoruz. Bitcoin denen bir şey var, Deep Web’in para birimi. Paramızı bitcoin’e çevirip alım satım işlemlerimizi bu döviz üzerinden yapıyoruz. Bitcoin de gerçek bir para birimi gibi, değeri düşüp artan bir şey. Güvenilirliğini sağlayan şey, Tor ile ilişkili olmanın yanısıra, merkezi bir para döngüsüne sahip olmaması. Bu arada, aynı gerçek hayattaki döviz gibi bitcoin alıp satarak zengin de olmaya çalışabilirsiniz.

Tor ile Bağlanmak?

Tor kullanarak bir websitesine bağlanmak istiyorsak, daha once bahsedilen pseudo-top level domainlerden .onion’ı kullanmamız gerekecek. Websitelerinin IPsi ve alışkın olduğumuz gibi isimleri yok, .onion domain’inde siteler 16 alfa numerik karakter.onion şeklinde isimlendiriliyorlar. Bu sitelere, isimlerini Tor browsera yazarak ulaşabiliyoruz. Eğer Tor browser kullanmak istemiyorsak, ki aslında istemeliyiz, World Wide Web’i Tor’a bağlayan proxyler de mevcut. Örnek olarak onion.to’yu ve tor2web.org’u verelim. Fakat bunların güvenliğinin Tor ile kıyaslanması tamamen farklı bir makalenin konusu olacaktır.
Daha önceden bahsedildiği gibi, Deep Web’de siteler indexlenmiyor. O yüzden burda yolumuzu tamamen eski tarzda buluyoruz. Hatırlayalım, bırakın Google’ı, Yahoo Search’ü, AltaVista’nın olmadığı zamanlar vardı. Radyodan, televizyondan ya da arkadaşımızdan bir sitenin ismini duyduysak ancak o şekilde adres çubuğuna yazıp girebiliyorduk. Tor’da sitelerin isimleri de sıkça değiştiği için sitenin .onion adını bilmek bile bazen bir işe yaramayabilir. Bu durumda yine başvurabileceğimiz birkaç servis var, sağlam bir tanesinin adı HiddenWiki. Bildiğimiz Wikipedia’nın underground versiyonu. Buradan birçok sitenin güncel adresine ulaşabiliriz, elbette hepsine değil. Gerisi içinse aramanın gücüne inanmak ve çevre edinmek gerekiyor. Girdim bir yerlere deyip de “Bu muydu, sıkıldım ben.” diyorsanız, ya kendi halinde, legal bir karakteriniz var ya da Google’a alışkın olduğunuz için ilginizi çeken sitelere ulaşmakta güçlük çekiyorsunuz.

NOT: İngilizce olmazsa olmazlardan sitelerin çogu ingizlicedir.
Buda Tor kullanmak isteyenler için yapılmış bir video ;
Let's go on the Deep Web : Tor + Hidden Wiki - YouTube


ALINTIDIR Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

jann

Katılımcı Üye
18 Eyl 2012
258
1
ankara
Fena espri...

icebergdeepweb.jpg


5.Seviye Internet
Namı diğer, Marianas Web (Mariana Ağı). Adını dünya üsündeki en derin çukurdan almış bu katman, sadece adı konmuş bir efsane gibi. Oraya giden bir daha dönmedi tarzı yorumlar dışında hakkında pek bilgi yok. Rivayet o ki, closed shell network ile ve polymeric falcighol derivation adlı bir hesaplama yardımıyla ulaşılabiliyormuş. Bu seviyeyle ilgili bilgim bundan ibaret.

Orayagidenbirdahadönemedi.avi
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.