Çözüldü Hangi programlama dilinden başlamalıyım?

Z3D1453

Üye
23 Ağu 2017
250
0
Selamun Aleyküm

14 yaşımdandır program dilleri öğrenmeye meraklı olmuşumdur 2-3 ay pyton öğrenip bıraktım html felan 2-3 ay sonra bıraktım hep aklımda az bişeyler kaldı açıkcası . Şimdi 17 yaşım var 6 ay sonra askere gidicem bu zaman içerisinde hangi dile başlarsam beynimde kalıcı olur ve ya askerden sonra da devam edebilirim öğrenmeye . c# diye bir seçenek var beynimde ama bilmiyorum lütfen yardımcı olurmusunuz .
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

`TR0GRES

Uzman üye
1 Mar 2020
1,355
714
Carpe Diem
Cevap: Hangi Programlama dili ?

Merhaba;

Hangi alanda gelişmek istiyorsanız o dillerden birini seçmeniz daha doğru olur (mobil uygulama geliştirme, web geliştirme, oyun geliştirme vs....)
 

Boomhauer

Yeni üye
29 Kas 2020
8
0
Navy Town
Yaygın programlama dilleri arasında öyle aşırı bi uçurum yok. Popüler dillerde hemen hemen her platforma yönelik kütüphane ve ya framework mevcut. Sadece öğrenme aşamasında ilerlemek istediğiniz sektörde eğer o dil yaygın değilse sorun çekersiniz aynı şekilde iş bulma sürecinde. Bir dilde uzmanlaşmak zaman ister, sentaksı öğrenip vectorler ve pointerları ezberleyince dil öğrenilmiyor. Daha önce Python ile başlamışsınız söz dizimine alışkındırsınız. Eğer ilerlemek istediğiniz alanda Python ilk sıraları çekiyorsa bence devam etmek mantıklı.
 

Profesör

Kadim Üye
10 Nis 2020
5,088
1,608
-Türkistan-
Merhaba değerli üye,

Programlama dilinden önce Algoritma öğrenmen daha iyi olacaktır.Algoritma ile temeli iyi atarsan sağlam adımlar ile devam edebilirsin.Algoritma öğrendikten sonra Python ile başlayabilirsin.Python çok kullanılan bir programlama dili olduğundan tavsiyem python'dur.
 

ZuL-RaA

Kadim Üye
9 Ara 2017
5,550
837
Semerkant
Bir çok seçenek var ama gireceğinizi de hesaba katarsak basit ve unutmayacağınız bir dil olması gerekiyor.

Python bayağı popüler dediğiniz gibi ama unutulabilir. Öğrenme açısında kolaydır ama.

Aslında düz bakınca hepsi kolayca unutulabilir.

Python a bakın, şahsi tavsiyem. Sonra html öğrenin. go, c# da ek dil olarak olabilir.
 

JİTEM

Senior Hunter
31 May 2020
1,613
431
TBMM
HTML,CSS öneririrm başlangıç için sonrasında PHP ve PYTHON kullanabilirsiniz ardından JAVA JAVASCRİPT ve RUBY PERL gibi yazılımlarda ögrenebilirsiniz :)
 

Paradox84

Uzman üye
23 Eyl 2016
1,043
1
Uğraşmak istediğiniz alanı belirleyip ona göre bir dil seçmelisiniz. Mesela masaüstü uygulama geliştirmek isteyip html, php öğrenmeniz çok saçma olur
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.