HTTP Request And Response ( HTTP İstek Ve Yanıt ) Nedir? Methodları Nelerdir?

JİTEM

Senior Hunter
31 May 2020
1,613
432
TBMM

turk_hack_team_gif.gif



Z51a6V.png

9EEDDu.png

Z51a6V.png



Herkese Selamlar Değerli TurkHackTeam Ailesi bu konumda sizlere HTTP İstek Ve Yanıtdan ( Request And Response) bahsedecegim.
İlk Olarak Birazcık HTTPyi Tanıyalım.



Lg1PtI.gif


GgL27U.png


Lg1PtI.gif



HTTP Nedir? :
HTTP (Hiper-Metin Transfer Protokolü) bir merkezden dagıtılan ve ortak kullanıma açık olan bilgi sistemleri için uygulama seviyesinde bir iletişim protokolüdür.


Lg1PtI.gif


xUqjqs.png


Lg1PtI.gif



Request, Response Nedir? Methodları Nelerdir? :
Gelen bilgisayar bilimleri Request And Response (İstek Ve Yanıt) Temel yöntemlerden biridir bilgisayarların bir birbirleriyle iletişim kurmak için kullandıkları agı ilk bilgisayar gönderir. İstek bazıları için veri ve ikinci cevaplarından istegine. Daha spesifik olarak, bir yanıtlayıcı sistemine bir istek mesajı gönderdigi istefi alan ve işleyen ve sonuçta yanıt olarak bir mesaj döndürdügü bir mesaj degişim modelidir. Bir telefon görüşmesine benzer, burada arayan kişi herhangi bir şey tartışılmadan önce alıcının telefonu açmasını beklemelidir. Bu iki uygulamanın bir kanal üzerinden birbiriyle iki yönlü görüşmesine izin veren basit ama güçlü bir mesajlaşma modelidir özellikle sunucu mimarilerinde yaygındır.


Lg1PtI.gif


ibuAij.png


Lg1PtI.gif



Request And Response Methodları Nelerdir? :

1-)Get:
Get methodu serverden veri alabilmek için kullanılır. GET methodu sayesinde sorgu metinleri URL içinde gönderilebilir.

2-)Post:
Post methodu ile sunucu içine herhangi bir kod yazdırılabilir. Bu method parametreleri gövde kısmında gönderir. URL içerisinde gözükmez, server loglarında gözükmez ve loglara işlemez.

3-)Head:
GET methodu ile hemen hemen aynıdır. amavellakin bir yanıt gövdesi bulunmaz.

4-)Put:
Put methodu ile genelde kaynagınızı belirli bir depodan güncellemek veya belirli bir kaynaga veri yüklemek için kullanılabilir.

5-)Connect:
Connect methodu iletişime geçtigimiz kaynaklar ile (Web sitesi,Server Vb) iki yönlü iletişimi saglar. Bir tünel açmak için kullanılır (Proxy sunucusu üzerinden başka bir sunucuya bağlanılabilir.)

6-)Delete:
Server üzerinde belirtiginiz herhangi birşeyi siler

7-)Options:
Sunucu üzerindeki HTTP methodlarını sorgulamak için kullanılır

:cool:Patch:
Bu method sayesinde kaynaklarımız üzerindeki bazı degiştirmemiz gereken şeyleri degiştirip uygulamak için kullanırız.

9-)Trace:
Request And Response ( İstek Ve Cevap ) Bir hata düzeltme methodu olarak işlev gösterir. Ana kaynaktan gelen istekler boyunca yapılan degişikliklerin anlamanıza yardımcı olur


Lg1PtI.gif


WpSWRd.png


Lg1PtI.gif



1.İstek Örnegi:
İstek URLyi satırdaki link ile takip eder. URLnin istegini veya hedefi olan kaynağı tanımlar. Daha sonra HTTP versiyonu belirlenir.

GET /jitem.html HTTP/1.1
POST /jitem.html HTTP/1.1


Lg1PtI.gif


9k.png


Lg1PtI.gif


Evet Degerli TurkHackTeam Ailesi Bu konumda sizlere HTTP Request And Response ( İstek Ve Yanıtdan ) Bahsettim umarım sizleri bilgilendirmişimdir

İYİ FORUMLAR İYİ EĞLENCELER İYİ ŞANSLAR :diablo


o0rlM7.gif



Z51a6V.png

9EEDDu.png

Z51a6V.png



turk_hack_team_gif.gif


 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.