i2p nedir

6 Ocak 2013
151
5
Arkadaşlar i2p nedir nasıl kullanılır kısaca açıklayacak biri var mı ? internette sadece yabancı kaynaklar var lütfen YARDIM
 

SeSa1453

Yaşayan Forum Efsanesi
12 Eki 2012
10,110
5
Nahçıvan
I2P bugüne kadar yetersiz akran incelemesi olmuştur ki 2003 [6] Geliştiriciler yazılımdaki hatalar olması muhtemel olduğunu vurgulamak beri beta yazılım ve. [7] Ancak, kod artık gayet istikrarlı ve iyi gelişmiş olduğuna inanıyorum ve daha fazla maruz kalma I2P gelişmesine yardımcı olabilir.

Ağ kendisi kesinlikle mesaj tabanlı (IP gibi), ama (sürüm 0.6 'dan yeni bir UDP tabanlı SSU ulaşım olmasına rağmen TCP benzer,) bunun üstüne güvenilir akış iletişimi sağlamak için kullanılabilir bir kütüphanesi var. Tüm iletişim olduğunu uçtan uca şifreli ve hatta bitiş noktaları (toplam dört bir mesaj gönderirken kullanılan şifreleme katmanları vardır) ("hedefler") şifreleme tanımlayıcılar (açık anahtar aslında bir çift) vardır, böylece ne gönderen, ne de bir mesajın alıcı diğer tarafına veya üçüncü taraf gözlemciler kendi IP adresini ortaya çıkarmak için gereklidir.

Geliştiriciler birçok Görünmüyor IRC Projesi (IIP) [8] ve DERYA toplulukların bir parçası olmasına rağmen, kendi tasarımları ve kavramları arasında önemli farklılıklar vardır. IIP anonim merkezi IRC sunucu oldu. DERYA bir sansür-dayanıklı dağıtılmış veri deposudur. I2P herhangi bir geleneksel internet hizmeti çalıştırmak için tasarlanmış bir anonim peer-to-peer dağıtılan iletişim katmanı (örneğin Usenet, e-posta, IRC, dosya paylaşımı, Web hosting ve HTTP, Telnet), hem de daha geleneksel dağıtılmış uygulamalar (örneğin bir dağıtılmış veri mağaza, kalamar kullanarak bir web proxy ağ veya DNS).

I2P çoğu yalnızca geliştiriciler takma adlarla bilinmektedir.Önceki temel geliştirici, jrandom iken, aradan şu anda, böyle zzz, killyourtv ve Karmaşa gibi diğerleri, kalkınma çabalarını liderliğini devam etmiş, ve çok sayıda katılımcılar tarafından yardım edilmektedir
Yazılım [değiştir]

I2P yönlendirici konsol

iMule
I2P anonim bir ağ katmanı olduğu diğer yazılım anonim iletişim için kullanabilirsiniz böylece, o tasarlanmıştır. Gibi I2P veya geliştirme mevcut çeşitli araçlar vardır.

I2P yönlendirici bir web tarayıcısı üzerinden erişilen bir web arayüzü olduğunu yönlendirici konsolu aracılığıyla kontrol edilir.

Genel ağ [değiştir]
I2PTunnel keyfi TCP / IP uygulamaları bağlanarak erişilebilir "tüneller" kurarak, I2P üzerinden iletişim sağlar I2P içine gömülü bir uygulamadır localhost bağlantı noktalarını önceden belirlenmelidir.
SAM (Basit Anonim Mesajlaşma) I2P yönlendirici bir soket tabanlı arayüz kullanılarak I2P üzerinde iletişim kurmak için herhangi bir programlama dili ile yazılmış bir istemci uygulaması sağlayan bir protokoldür. [10]
BOB (Temel Açık Köprüsü) "SAM" [11] [12] benzer yönlendirici protokole daha az karmaşık bir app
Orkide outproxy Tor eklentisi
Sohbet [değiştir]
Internet Relay Chat için yapılmış herhangi bir IRC istemcisi kez (localhost) I2P IRC sunucusuna bağlı çalışabilir.
Dosya paylaşımı [değiştir]
Çeşitli programlar I2P ağı içinde kullanılmak üzere BitTorrent işlevsellik sağlamak. Her .torrent dosyaları indirmek için bir Web tarayıcısı ile I2P ağına erişmek için mümkün olan kullanıcı dayanır. Kullanıcılar I2P içinde olmayan I2P sel veya akranları bağlanamıyorum, ne de dışarıdan I2P gelen I2P sel veya akranları bağlanabilirsiniz. [13] I2PSnark, paketi yüklemek I2P dahil, En popüleri adlı BitTorrent istemcisi bir liman. [eskiden Azureus'tan olarak bilinen 14] Vuze, bu ağ aracılığıyla anonim kaynıyordu izin I2P için bir eklenti içeren bir BitTorrent istemcisi. [15] [16 Bu eklenti gelişiminin erken bir aşamasında hala], ancak zaten oldukça stabil olduğunu . I2P-BT dosya paylaşımı için anonim kaynıyor sağlar I2P için bir BitTorrent istemcisi. Bu istemci MS Windows ve bir GUI ve komut satırı ortamında Unix çoğu lehçeleri üzerinde çalışan orijinal BitTorrent 3.4.2 programının değiştirilmiş bir versiyonu. Bu 'SmegHead' ile işbirliği içinde I2P üzerinde 'ördek' olarak bilinen kişi tarafından geliştirilmiştir. Bu artık aktif geliştiriliyor; Ancak, BitTorrent 4.0 sürümü ile par I2P-BT istemcisi yükseltmek için küçük bir çaba var. I2PRufus Rufus BitTorrent istemcisi bir I2P liman. [17] Robert (P2P Yazılımı) en aktif tutulan I2PRufus çatal. Ve "I2P-İletim" yoktur.
iMule (görünmez Katır) I2P ağ için eMule bir liman. iMule anonim dosya paylaşımı için yapılır. Diğer edonkey istemcileri aksine, iMule sadece I2P ağ üzerinden bağlanmak geçmeden için Kademlia kullanır, böylece hiçbir sunucular ihtiyaç vardır.
I2Phex I2P için popüler Gnutella istemcisi Phex bir liman. Bu kararlı ve oldukça işlevseldir.


translete diye birsey var canim kardesim
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.