Kendi vpnimizi yapalım !

JİTEM

Senior Hunter
31 May 2020
1,610
427
TBMM


turk_hack_team_gif.gif


HWONbG.png


ayrac.png


HWONbG.png



Herkese Selam değerli TurkHackTeam Ailesi Bu Konumda Sizlere wireguard nedir ve wireguard ile kendi vpnimizi nasıl yaparız Bunlardan Bahsedecegim İlgisi Olanlara Faydalı olması dilegim ile.


HWONbG.png


wireguard.png


HWONbG.png



WireGuard Nedir? :
VPN sunucusuna şifrelenmiş tünelin oluşturulmasıdır. Bu tünel aracılığıyla tüm internet verileri ileri geri iletilir. VPN bağlantısının gizliliği, içinden geçen verilerin hem hackerlerden hem de internet servis saglayıcınız gibi bir göz atmak isteyen diğer kişilerden korunmasını sağlamak için kullanılan şifrelemeye dayanır. Şifrelenmiş veri VPN protokolü için , her birinin avantajları ve dezavantajları olan birçok seçenek vardır . Popüler olanlardan bazıları PPTP, SSTP ve OpenVPN'dir (hem TCP hem de UDP varyantlarına sahiptir). Bu şifreleme protokollerinden herhangi birinin amacı, düşük bir bilgi işlem kaynak yükü ile yüksek düzeyde şifreleme sağlamaktır. OpenVPN, 256 bit şifrelemesiyle oldukça popüler olmaya devam ederken, 2001'e geri dönüyor ve Windows XP'nin piyasaya çıkmasından bu yana bilgi işlemle çok şey değişti. WireGuard Verileri korumak için kanıtlanmış kriptografi protokollerini ve algoritmalarını kullanır. Başlangıçta Linux çekirdeği için geliştirildi fakat artık ( Windows, macOS, BSD, İOS ve Android ) içinde kurulabilir.


HWONbG.png


wireguard-14.png


HWONbG.png



Şifreleme :
WireGuard anahtar değişimi için Curve25519, şifreleme için ChaCha20, veri kimlik doğrulaması için Poly1305, hashtable anahtarları için SipHash ve hash için BLAKE2'leri kullanır.


HWONbG.png


what-is-vpn-protocol.png


HWONbG.png



Kurulum :


Windows İçin :
https://download.wireguard.com/windows-client/


İOS İçin :
https://apps.apple.com/us/app/wireguard/id1451685025?ls=1&mt=12


Android İçin :
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wireguard.android

https://f-droid.org/en/packages/com.wireguard.android/


Ubuntu Linux İçin :
Kod:
$ sudo apt install wireguard


Debian Linux için :
Kod:
# apt install wireguard


Fedora Linux İçin :
Kod:
$ sudo dnf install wireguard-tools


Mageia Linux için :
Kod:
$ sudo urpmi wireguard-tools


Mageia Linux İçin :
Kod:
$ sudo pacman -S wireguard-tools


OpenSUSE Linux İçin :
Kod:
$ sudo zypper install wireguard-tools


Red Hat Enterprise Linux İçin :
Kod:
$ sudo yum install https://dl.fedoraproject.org/pub/epel/epel-release-latest-8.noarch.rpm https://www.elrepo.org/elrepo-release 8.el8.elrepo.noarch.rpm
$ sudo yum install kmod-wireguard wireguard-tools


Termux İçin :
Kod:
# pkg install wireguard-tools


Gentoo Linux İçin :
Kod:
# emerge wireguard-tools

bunlarda dizinler https://git.zx2c4.com/wireguard-linux




HWONbG.png


4c6e3d01f26eae93ce209faf1b114b6052a59544.gif


HWONbG.png




Evet değerli TurkHackTeam Ailesi Bu Konumda Sizlere WireGuard nedir kurulumu nasıl yapılır gibi şeylerden bahssetim umarım sizler için faydalı olmuştur saglıcakla kalın :)



İYİ FORUMLAR İYİ EĞLENCELER İYİ ŞANSLAR :diablo




o0rlM7.gif




HWONbG.png


ayrac.png


HWONbG.png


turk_hack_team_gif.gif



 

Edward Lawrence

Yeni üye
16 May 2021
39
17
Londra
Eline sağlık güzel bir tanıtım olmuş. Wireguard 5.6 ve sonrası kernel sürümlerinde ağır ve uzun süreli veri aktarım işlemlerinde hem CPU hem de hız konusunda epey avantajlı.
 
Son düzenleme:

ferhat451

Üye
25 Ocak 2019
93
0
TuranDevleti
Öncelikle merhaba hocam

Anlatmış olduğunuz konu ve anlatış tarzınız çok güzel elinize sağlık

Ama WireGuard ı türkiye de internet sağlayıcıları kullanılmaması için elinden geleni ardına koymakta WireGuard kullananların paket boyutlarının oldukça kısıtlandığını biliyoruz Türkcell bunun için çalışmalarını sürdürmekte bunu geçmenin baypass etmenin yöntemini de gösterirseniz çok iyi olurdu
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.