Masaüstü Programlama // TheAbraham

TheAbraham

Uzman üye
31 Ara 2015
1,454
0
Loneliness
Masaüstü Programlama

Masaüstü programlama kısaca yazılımıcının kodladığı programın masaüstünde yani bilgisayarda çalışmasıdır. Genelikle masaüstü programlama dilleri ile web programlama yapılmaz.
Fakat bazı programlama dilleriyle hem web hem de masaüstü programlama yapılabilir.Bu durumda taban olarak bilgisayarı kullanıyorsak masaüstü programlama yapılmış diyoruz.

Kısaca Masaüstü Programlama Dilleri

C#

Microsoft’un geliştirmiş olduğu yeni nesil programlama dilidir. .NET teknolojisi için geliştirilmiş dillerden biridir. C#, .NET orta seviyeli programlama dillerindendir. Yani hem makine diline hem de insan algısına eşit seviyededir. Buradaki orta ifadesi dilin gücünü değil makine dili ile günlük konuşma diline olan mesafesini göstermektedir. Dilin tasarlanmasında Anders Hejlberg öncülük etmiştir.

C# ile neler yapılabilir

-Konsol Uygulamaları, (CMD) ekranında çalışan programlardır.

-Windows Form Uygulamarı, (GUI) Windows form uygulamaları bilgisayarda çalışacak grafik arayüzlü programları geliştirmek için kullanılır.

-Web Form Uygulamaları, web de çalışan uygulamalardır.

-Mobil Programlama, Windows phone işletim sistemleri için uygulama geliştirme.

-Web Servisleri, veri iletimi için kullanılan sistemlerdir. Arka planda çalışır veri alır ve gönderir.

-DLL Yazma, Dinamik kütüphaneler oluşturmak için kullanıdığımız yapıdır.

Java

Java, Sun Microsystems mühendislerinden James Gosling tarafından geliştirilmeye başlanmış açık kodlu, nesneye yönelik, zeminden bağımsız, yüksek verimli, çok işlevli, yüksek seviye, adım adım işletilen (yorumlanan-interpreted) bir dildir.

Java ile neler yapılabilir

-Grafiksel Kullanıcı Arayüzü (GUI) programlama.

-Dağınık bileşenler (Distributed components).

-Web tabanlı uygulamalar.

-Veri tabanlarına erişim ile alakalı uygulamalar.

-Cep telefonları,smart kartlar için uygulamalar.

Objective-C

Objective-C, C'nin üzerine yazılmış, yansımalı, nesne yönemli bir programlama dilidir. ObjC, Objective C ve Obj-C olarak da anılır. Objective-C 1980'lerde Brad Cox tarafından Stepstone adlı şirkette geliştirildi.


Objective-C ile neler yapılabilir

-iPhone ve iPad’de kullanılacak mobil uygulama ve oyunlar
-tvOS üzerinde kullanılabilecek multimedya uygulamaları
-macOS üzerinde çalışan yazılımlar
-watchOS akıllı saat sistemi için uygulamalar
-Statik kütüphane geliştirmeleri
-GNUStep için uygulamalar geliştirmek
C++

C++, Bell Laboratuvarlarından Bjarne Stroustrup tarafından 1979 yılından itibaren geliştirilmeye başlanmış, C'yi kapsayan ve çok paradigmalı, yaygın olarak kullanılan, genel amaçlı bir Programla dilidir. İlk olarak C With Classes (Sınıflarla C) olarak adlandırılmış, 1983 yılında ismi C++ olarak değiştirilmiştir.

C++ ile neler yapılabilir

-İşletim Sistemleri
-Sürücüler
-Oyunlar
-Oyun Motorları
-Grafik programları
-*** programlama

Python

Python, nesne yönemli, yorumlamalı, birimsel (modüler) ve etkileşimli yüksek seviyeli bir programla dilidir. Modüler yapısı, sınıf dizgesini (sistem) ve her türlü veri alanı girişini destekler. Hemen hemen her türlü platformda çalışabilir.Geliştirilmeye 1990 yılında Guido van Rossum tarafından Amsterdam'da başlanmıştır. Adını sanılanın aksine bir yılandan değil Guido van Rossum’un çok sevdiği, Monty Python adlı altı kişilik bir İngiliz komedi grubunun Monty Python’s Flying Circus adlı gösterisinden almıştır.

Python ile neler yapılabilir

-Makina öğrenmesi (Machine Learning)
-Web uygulamaları
-Veri analizi
-Örümcek türü yazılımlar
-Ağ ve soket programcılığı vs.

Teşekkürler.​
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.