Permütasyon ve Binom Açılımının Kullanım Alanları

mesta34

Yeni üye
3 Haz 2017
4
0
PERMÜTASYON

Permütasyonun işlevinin matematikte yardımcı olduğunu gördük. Peki permütasyon günlük hayatımızda hangi kullanım alanlarında yer alır? Aslına bakarsanız çoğu fiilimizde permütasyonu görebiliriz. Matematikte permütasyon, her sembolün sadece bir kez ya da birkaç kez kullanıldığı sıralı bir dizidir. Permütasyon; birbirinden farklı elemanların değişik şekillerde sıralanışını veya dizilişini gösterir. Permütasyon olan ifadelerde:

-Kaç türlü sıralanabilir?
-Kaç türlü yazılabilir?
-Kaç değişik şekilde oturabilirler?
-Kaç türlü dizilebilir yada poz verilebilir?
-Anlamlı yada anlamsız kaç türlü kelime yazılabilir?
-Halka ve yuvarlak masa etrafında kaç türlü oturulabilir?
gibi sorulara cevap bulunur.

BİNOM AÇILIMI

Binom teoremi olasılık teorisinde yoğun olarak kullanılmaktadır ve Türkiye ekonomisinin çok büyük bir kısmı olasılık analizlerine dayanmaktadır. Ekonomimizde, gelişmekte olan ekonomiyle büyük ölçüde kar ve zarar olasılığını bulmak en faydalı olanıdır.
Bazı bilimsel araştırmalarda binom, imkansız denklemleri çözmek için çok faydalıdır. Einstein'ın denklemlerini görmüşseniz, binom teoreminin çok kullanımı vardır. Bu yüzden şimdi Albert Einstein'ın çok büyük teorileri ve yasaları var.
Dahası, binom teoremi tahmin hizmetlerinde kullanılmaktadır. Gelecek hava tahminleri binom teoremi olmadan mümkün değildir. Afet tahminleri de binom teoremlerine dayanmaktadır.
Seçim hayatımızda en çok kullanılan uygulamadır. Yaygın olarak bilinen bu teoremi, adaylara rütbeleri vermek için kullanır. Bu olasılık, binom dağılımı olmadan mümkün olmaz.
Binayı inşa etmek için toplam harcamaların bulunmasında yardımcı olmaktadır. Bu yüzden tüm finansal siteler dolaylı olarak binom teoremine dayanmaktadır.


İhtiyacı olanlar için minicik bi araştırmamdı. Pek fazla kaynak bulunmuyordu, umarım işinize yarar.
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.