Siber istihbarat çeşitleri - SIGINT

"fyska

Üye
26 Haz 2019
182
2

1.png

İstihbarat Nedir?

İstihbaratı zayıf olan bir ülke kurt sürüsünün arasında ki koyuna benzer.Dış tehditlere tamamen açık ve yaklaşacak hiç bir tehlikeden haberdar olamaz.

Arpaça kökenli bir kelimedir.Sözlük anlamı, yeni öğrenilen haberler ve bilgiler olarak geçmektedir.
İstihbarat denilince bir çok kişinin aklına gizli, tehlikeli işler, suikastlar ve bir çok hollywood sahnesi gelir.Bunun akıllara gelmesinin büyük rolünü dizi ve filmler üstlenmektedir.

Ülkemizde istihbaratçılara "ispiyoncu, dedikoducu" gözüyle bakılıyor aslında istihbarat ispiyonculuk değil insanın beynini en iyi şekilde kullanmasının gerektiği bir meslektir.Gerektiğinde saniyeler içerisinde kararlar vermeli,gerektiğindeyse gözünü kırpmadan bazı şeylerden fedakarlık etmelidir.

Ülkemizde İstihbarat işini üstlenen teşkilat Milli İstihbarat Teşkilatıdır(Mit).


circles-3.png




t_cark.png


1.png


Sinyal İstihbaratı (SIGINT) Nedir ?


image001-107-300x150-1.png


Sinyal iki nokta arasında bilgi iletişimini sağlamak için kullanılıyor.Kesintisiz biçimde değişen sinyal türüne analog sinyal denir günümüzde çok kullanılmamaktadır.Günümüzde daha çok makine diline benzetebileceğimiz sayısal kodlarla iletişim sağlanan sayısal iletişim kullanılmaktadır.

Sinyal istihbaratı adından da anlaşılacağı gibi sinyallerin toplanıp çözülmesi,analiz edilmesi ve tanımlanmasıyla gerçekleşmektedir.

Sinyal istihbaratında radyo ve televizyon hariç aklınıza gelebilecek tüm iletişim araçlarını dinlemekte kullanılıyor.
Tabii günümüzde dinlenmesini yapılabildiği gibi bunların gizlemesi de yapılıyor.


Bir çoğumuzun izlendiği ve dinlendiğini neredeyse hepimiz biliriz.Ülkeler de bunu çok iyi bilmekte ve bu konuda tabii ki önlemler almakta en eski ve bilinen yöntemlerden biri yanlış ve gereksiz bilgilerle düşmanın kafasını karıştırmak ve onların bunlara göre hareket etmesiyle tespit edilmesidir.Gerçekten de akıllıca bir yöntem birisi üstten ses yaparken diğeri alt katta bilgileri topluyor.


Ülkemizde bu işlemi yürüten birim Sinyal İstihbarat Başkanlığı, eski adıyla Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığıdır.2012 Yılında kurulmuştur.Hala işlevini sürdürmektedir.

DPS7-Sn-PX0-AEb-Hee-1.png


 
Son düzenleme:

Siber Cihat

Yeni üye
30 Tem 2017
6
0
Genele hitap eden konu olmuş. Eline sağlık. İleri düzey konular açarsan ilgiyle okurum. İyi çalışmalar
 

"fyska

Üye
26 Haz 2019
182
2
Ellerine sağlık OneIvomec, devamını bekliyoruz ;)

Ellerine sağlık


Genele hitap eden konu olmuş. Eline sağlık. İleri düzey konular açarsan ilgiyle okurum. İyi çalışmalar

Diğer konuların daha detaylı olması için gayret göstereceğim teşekkürler.

Güzel ve açık bir anlatım. Emeğinize sağlık.

Teşekkür ederim.
 

rotring33

Yeni üye
29 Şub 2020
26
0
Hocam öncelikle emek vermişsin eline sağlık fakat konu içeriğini biraz daha zenginleştirmen gerekiyor. Tanımlarda Akademik dergi ve makalelerden faydalanabilirsin.

İlgini çekerse “Transient ElectroMagnetic Pulse Standard-TEMPEST” konusu hakkında yapacağın araştırmayı zevkle okurum :)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.