SimpleViewer ' bilen duyan varsa yardım edebilir mi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

djediz

Katılımcı Üye
1 Eyl 2008
707
0
Sivas
Arkadaslar ben bu simpleviewera resmlerimi koyuyorum ancak siteye koyduqumm zaman qözükmüyo bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirimm şimdiden TEŞEKKÜR EDİYORUM SAYGILAR...
 

Black-Box

Emektar
14 Tem 2008
5,199
49
İstanbul.
Sanırım yanlış bulmadıysam anlattığınız program bu resimlisini pek araştıramadım ama ayrıntılı anlatımı vardı buyrun ;




Bu başlığı bir arkadaşın ricası üzerine açıyorum. Buradaki konu ile ilgili bu yazı. Bu yazı içerisindeki birinci ve sonuncu foto galerinin nasıl kurulduğunu anlatıyorum. İlgilenen arkadaşlara duyrulur. Normalde bu anlatımı gerekli yazının altına yapacaktım ancak anlatımı hazırlarken yazının biraz yorumda çıkıp bir konu haline gelmesinden dolayı yazı olarak paylaşmak istedim. Lafı fazla uzatmadan hemen anlatmaya başlayalım. Kurulumu:
Foto galeriyi buraya tıklayarak indirin. İndirdiğiniz dosyanın adı simpleviewer.zip şeklindedir. Bunu .zip den çıkartın. simpleviewer klasör içerisinde bütün dosyalar galerimizin dosyaları. simpleviewer klasörü içerisindeki images klasörü içerisine (resimlerinizin büyük hallerini. boyutu önemli değil kendisi otomatik olarak boyutlandıryor zaten.) resimlerinizi ekleyin. Resimlerinizin büyük hallerini ekledikten sonra yine simpleviewer klasörü içerisindeki gallery.xml dosyasını bir not defteri ya da Dreamweaver yardımı ile açın.
<image>
<filename>tall.jpg</filename>
<caption>Caption 4</caption>
</image>
Bu kodları bulun. Dosyayı indirdikten sonra hiçbir değişiklik yapmadıysanız bu kodları bulursunuz. Şimdi burdaki mantığı anlatayım.
1. <image>
2. <filename>tall.jpg</filename>
3. <caption>Caption 4</caption>
4. </image>
1. satırda resim koyma işlemi başlıyor.
2. satırda resminizin büyük halinin yani images içerisindeki büyük resiminizin adını yazıyorsunuz..
3. satıra ise resim ile ilgili bir açıklama ekleyiniz. Açıklamalarda benim denememde Türkçe karakter sorunu yaşamadım. Umarım sizdede öyle olur.
4. satırda resim ekleme işi bitiriliyor.
Yukarıda verdiğim kodları kopyalayıp yapıştırarak (çoğaltarak) istediğiniz kadar resim ekleyebilirsiniz.
gallery.xml dosyasını incelerseniz galeriye resim ekleme işlemi bu şekilde yapılıyor. Şimdi resimlerimizin küçük hallerini galeride nasıl göstereceğiz? Bundan bahsedelim. Eğer siz images klasörü içerisine resimlerinizin büyük hallerini ekledikten sonra thumbs kalsörü içerisinde resimlerinizin küçük hallerini eklemezseniz, galeri içerisinde resmin büyük hali görünür ancak küçük resim yerinde de bir X işareti yer alır. Bunun için images içerisine eklediğiniz büyük resimlerin küçültülmüş hallerini (boyutları yine önemli değil ama resimleri küçültmeniz alandan kazandırır sizlere.) thumbs klasörü içerisine ekleyin. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli konu ise images klasörü içerisindeki büyük resimin adı ile thumbs klasörü içerisindeki küçük resimin isimlerinin aynı olması!
Şimdide sonuncu foto galerinin kurulumuna geçelim.
Şimdi bu foto galeri ile devam edelim. Buraya tıklayarak foto galerimizi indirelim. İndirdiğiniz tiltviewer.zip dosyasını .zip den çıkartın. tiltviewer klasörü içerisindeki imgs klasörünün içerisine resimlerimizin büyük hallerini kopyalayalım. Resimlerinizi imgs klasörüne eklerken resimlerinizin boyutlarına dikkat etmelisiniz. Resimlerinizin 640×480 boyutlarında olması en uygunudur. Bu boyutlardan büyük halde resim eklerseniz foto galeri doğru çalışmayacaktır. dik resimleriniz içinde width (Genişlik) kısmını 640 yapabilirsiniz. Yüksekliğinde max. 850 px olması gerekir.
Resimlerimizi img klasörüne kpyaladıysan işin kodlama kısmına geçelim hemen. tiltviewer klasörü içerisindeki gallery.xml dosyasını açalım.
1. <photo imageurl=”imgs/img.jpg” linkurl=”http://www.google.com”>
2. <title>Image 1</title>
3. <description>This is a regular text description.</description>
4. </photo>
Yukarıdaki kodlar gallery.xml dosyası içerisindeki ilk 6 satırda bulunan kodlardır. Eğer dosyayı indirdikten sonra hiçbir değişiklik yapmadıysanız bı kodlara ulaşabilirsiniz.
Şimdi bu kodları açıklayalım.
1. satırda imageurl=”img/img.jpg” kodu ile resmimizin adresini belirtiyoruz. Biz resimlerimizi img klasörü içerisine koymuştuk. Bizim burda değiştireceğimiz yer sadece img.jpg kısmı olacaktır. Bir diğer kod olan linkurl=”http://www.google.com” kodu ise galeri çalışıken resimin arkasına bakıldığında bir adrese gitmesi için link verilen yerdir. Yani resimin arkasında sol alt köşede bulunan go to Flickr page yazısına tıkladığınızda gitmesinin istediğiniz web sitesinin adresini burada belirtiyoruz. İsterseniz bu kod satırını silerek herhangi bir yere gitmemesini sağlayabiliriz.
2. satırda resmin arkası çevrildiğinde karşımıza çıkan açıklamanın başlığını belirtir. Bunu istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Bu başlık yerine yazılan başlaıklarda ben Türkçe karakter sorunu yaşamadım.İsterseniz bu kodu silerek resmin arkasındaki başlığı kaldırabilirsiniz.
3. <description>….</description> tagları arasındaki 4 nokta yerine resimin arkasındaki başlığın altında bulunan açıklama olarak istediğiniz herşeyi yazabilirsiniz. Bu alanda da Türkçe karakter sorunu bulunmamaktadır. Bu kod satırınıda dilediğiniz gibi kaldırmakta özgürsünüz.
4. satır ilede fotoğraf ekleme işlemini bitiriyoruz.
Yukarıda verdiğim kodlarını kopyalayıp yapıştırarak (çoğaltarak) istediğiniz kadar resim ekleyebilirsiniz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.