turkojan port açma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

lordtube

Katılımcı Üye
25 Eki 2009
442
0
C:Windows
Günümüzde internetle etkileşimli kullanılan bir çok oyun veya program etkili çalışabilmek için ADSL modeminizde ona ait açık bir port gerektiriyor. Bu yazıda size port yönlendirmeyi anlatacağım. Öncelikle modeminizde port yönlendirmesi yapmamızın mantığını anlatarak olaya başlayalım. Ethernet bağlantılı modemlerde internet bağlantısı router(modem) tarafından NAT adı verdiğimiz teknoloji kullanılarak pek çok bilgisayar arasında paylaştırılmış olur. Pek çok bilgisayarı tek bağlantı üzerinden internete taşıyabilen araç yerel ağımız içerinde bir bilgisayar gibi davranır. Bu davranışının doğası gereği dışardan gelen bütün istekler öncenlikle bu cihaza gelir ve gitmek istediği adrese doğru yönlendirilir. Sizin bu cihaz üzerine yazdığınız özel kurallar sayesinde istediğiniz paketleri özel yerlere yönlendirme şansını olacaktır. Herhangi bir port numarası yazıp kendi bilgisayarınıza yönlendirmenizin güvenlik açısından risk yaratması ancak o portu kullanan bir program varsa ve bu program üzerinde dışardan gelen müdahalelere karşılık verebilecek bir yapı varsa mümkündür. Yani bir casus program sizin yönlendirdiğiniz portu kullanıyorsa dışardan gelen isteklere cevap verecektir. Diğer durumlarda portu dinleyen bir yazılım yoksa port açık olarak adlandırılmaz.

Port açmak için gerekli adımlar; (Windows XP kullanarak)(Bilgisayar bilgisi düşük kullanıcılara göre anlatacağım. Orta seviye kullanıcılar bilgisine göre bazı basamakları atlayabilir.)
1.Öncelikle şu anda kullandığınız ayarları görmelisiniz. Bunu iki yerden yapabiliriz; Birisi eğer varsa başlat çubuğundaki yerel ağ bağlantısı imgesine çift tıklayarak ve ya Bilgisayarım-Ağ Bağlantılarım-Ağ Bağlantılarını Görüntüle(Pencerenin solundaki ortak görevlerde) yolunu izleyerek gelinen son noktada “Yerel Ağ Bağlantısı” simgesine çift tıklayarak.
2.Yerel Ağ Bağlantısı’nı açtığınızda karşınıza gelecek görüntü Şekil1‘deki gibi olacaktır.
B” ile gösterilmiş çerçeveye tıkladığınızda karşınıza o anda modem üzerinde hangi ip’de olduğunuzu, internete ulaşmak için kullandığınız geçit adresini görürsünüz (Şekil2). O bilgileri bir yere not alın.

3.JPG

Şekil 1
4.JPG

Şekil 2

3.Bu adımda modemin ayar sayfasına girmemiz gerekiyor. Genellikle bu sayfaya internet gezgininizde “Varsayılan Ağ Geçidi‘ni” (Şekil 2 B-Çerçevesi) yazınca açılır. Modemin ayarlar sayfasına girdiğinizde NAT/Virtual Server/Sanal Sunucu gibi sekmeleri aramalısınız. Portu açacağımız sayfa bu isimlerden birinin ardında. Virtual Server sayfası U.S. Robotics modemlerde güvenlik başlığı altında bulunur, Zoom modemlerde ise Gelişmiş Ayarlar içindedir. Diğer modemlerde genelde buna benzer. Bu sayfada yapacağımız ayarı mantıken açıklamak gerekirse elimizde bir sokak krokisi olsun. Bu sokaktaki hangi evin hangi penceresini açacağımızı belirteceğiz. Sokak modemimiz oluyor, ev modemden aldığımız IP adresi, pencere ise port numarası. Açacağımız portun hangi IP de olacağı tamamen size kalmış bir seçimdir. Evinizde modeme bağlanan pc sayısı birden fazla ise karışıklığı engellemek için ilk sıralardan IP seçmemeliyiz. Örneğin Şekil 2‘deki A-Çerçevesinde 192.168.1.2 yazıyorsa biz 192.168.1.10 civarında bir adres seçmeliyiz. Bunun sebebi bu modeme bağlanan başka pc varsa açılışta alacağı IP, boş olan ilk IP olacaktır. Hangi IP’yi kullanacağımıza karar verdikten sonra sıra hangi portu açmamız gerektiğine geliyor. Genellikle hangi portun açılacağını kullanacağımız program belirtir. (Warcraft III için eğer oyun özelliklerini değiştirmediyseniz 6112 kullanılır. Dosya paylaşım programları rasgele bir port seçer bunu değiştirmek sizin elinizde.) Hangi portu açacağımızıda belirledikten sonra sıra modemin “NAT/Virtual Server/Sanal Sunucu” sayfasında hangi boşlukları doldurmamız gerektiğine geldi. Şekil 3′te görüldüğü gibi bazı modemlerde açtığımız port ayarlarına isim vermek gerekebilir. Hepsinde böyle bir seçenek olmayabilir. IP adresine seçtiğimiz IP adresini yazacağız. external port start/end internal port start/end bu boşluklara açacağımız portu yazacağız.(Hepsine aynı port.) Protokole tcp, udp veya her ikisini birden seçebilirsiniz. Genellikle sadece tcp seçmeniz yeterli olacaktır. Bunları yaptıktan sonra yeni girdiğimiz ayarları modeme kaydedelim ve bu sayfadan çıkalım.
61.JPG

Şekil 3

4.Bu aşamada yeniden Şekil 1‘e döneceğiz C-Çerçevesine tıklayacağız. Açılan pencere Şekil 4 gibi olacaktır. Çerçeve içinden TCP/IP seçeneğini seçip özelliklerine gireceğiz. Şekil 5 ile karşılaşmamız gerekiyor bu noktada. Artık işin sonundayız. Bu sayfada IP adresini elle yapılandıracağız. En üstte yuvarlağa alınmış seçeneği seçip altındaki yerleri dolduracağız. IP adresine portu açarken belirlediğimiz adresi gireceğiz. Alt ağ maskesine “255.255.255.0″ yazacağız. Bu denediğim bütün makinelerde aynı oluyor nedenini bilmiyorum. Varsayılan ağ geçidine ilk başta not aldığımız adresi gireceğiz. Yeğlenen dns sunucusu da varsayılan ağ geçidi ile aynı olmak zorunda. Bu sayfayı tamam deyip kapadığımızda ağ bilgilerimiz değişmiş olacak. Şimdi küçük bir deneme yapmalıyız, internet gezginine girip herhangi bir sayfaya gitmeyi deneyin internet var ise bu yazıyı başarı ile uygulamışsınız
51.JPG

Şekil 4
52.JPG

Şekil 5
 

tehlike80

Kıdemli Üye
3 Tem 2009
2,387
1
vista için...

Bilgisayarınızın Yerel Ağ IP Adresini (LAN IP) Öğrenme

Windows VİSTADA de Başlat/Çalıştır tıklayın.

baslat.jpg

Çıkan pencereye cmd yazıp Tamam tıklayın.
calistir.jpg

Siyah DOS penceresi açılacaktır.
DOS.jpg

Buraya ipconfig /all ( / işaretinin önünde boşluk var) yazıp Enter basın.
ipconfig.jpg

Aşağıdaki resimde görülenlere benzer yazılar çıkacaktır.
IPv4 Adresi . . . . . . . . : karşısında yazan bilgisayarınızın internal IP Adresidir. 192.168.X.X, 10.0.X.X vb. şekilde olacaktır ve X değerlerii 0-255 arasında değişebilir.

Varsayılan Ağ Geçidi . . : karşısında yazan modeminizin internal IP Adresidir. 192.168.X.X, 10.0.0.X vb. şekilde olacaktır ve X değerlerii 0-255 arasında değişebilir.

Şimdi sizin DOS ekranında çıkan değerleri aşağıya girip Sabit IP AL butonuna tıklayarak Sabit IP Alma işlemlerine devam edelim. Siyah DOS ekranını da kapatın.
 

medcezir58

Katılımcı Üye
21 Tem 2008
262
0
arkadaşlar modeminizin modelini yazın google sonuna port acma resimli anlatım yazın gelir karsınıza örn combomax (modeli) port acma resimli anlatım
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.