üni okumadan bu sektöre tutunurmuyum ?

muharreem34

Katılımcı Üye
12 Eki 2015
382
2
uzay
üni okumadan bu sektöre tutunurmuyum


evet beyler size kendim için önemli bi soru sormak istiyorum ben üni okumayı istiyorum ama gel görki matematikde fizikden kimyadan anla neyse, lise mezunu olarak bi yazılım şirketine atansam maaşımı düşük olur ve ayretten kendi online uygulamamı yapıp yüksele bilirmiyim mesela online oyun online uygulamalar falan bunları yapmak içinde unity şartmıdır python c# faydasızmı kalır
 

Asea

Yeni üye
13 Ocak 2019
8
0
üni okumadan bu sektöre tutunurmuyum


evet beyler size kendim için önemli bi soru sormak istiyorum ben üni okumayı istiyorum ama gel görki matematikde fizikden kimyadan anla neyse, lise mezunu olarak bi yazılım şirketine atansam maaşımı düşük olur ve ayretten kendi online uygulamamı yapıp yüksele bilirmiyim mesela online oyun online uygulamalar falan bunları yapmak içinde unity şartmıdır python c# faydasızmı kalır
Ben Kıbrısta yaşıyorum ve burada Bilgisayar Mühendisliği bölümünü seçtim fakat senin gibi bende sayısalcı değilim..Yazılım konusunda sıkıntı yaşamıyorum fakat bir ders görüyorsun diğer 4 ders mühendislik matematiği ve mühendislik fiziğiyle ilgili birde bunlar inşaat mühendisleriyle ortak giriyosun yapamıyorum o yüzden bende bu dönem hukuğa geçmeyi düşünüyorum :D
 

DeneyimsizDenek

Özel Üye
20 Şub 2011
11,756
90
34
Gökyüzü
Yazılım konusunda hala birçok firma hangi okuldan hangi bölümden ve hangi not ortalaması ile mezun olunduğunu soruyor. Ancak tecrübe ve meziyetine bakan da çok yer var. Gelecek için hala umut var demek bu benim nazarımda :)

Siber güvenlik tarafını daha iyi biliyorum. O tarafta ise HAVELSAN gibi çok az şirket not ortalaması soruyor. Başka firmalardan soran yok mu? Var. Ortalaman kaç diyorlar. Sen gururla 3.5 diyorsun. Çık dışarı diyorlar. Sen ders çalıştınsa bizim işlere kafa yormamışsındır diyorlar :) Böylesi de var gerçekten. Goygoy bir tarafa çoğu firma siber güvenlik tarafında bırak notu, hangi okulda okuduğunu bile sormuyor. Teknik anlamda ne kadar iş yapabileceğine bakıyor.



Okulunu okumadan da olur. Zaten ben üniversite okuyayım da yazılımcı olayım diyen arkadaşlar varsa o iş tam öyle olmuyor. Üniversite elbette bir şeyler kazandırır. İstediğimiz kadar sitem edelim. Ancak kişinin kendi özverisi, araştırmaları esas mesele. Bu araştırmaları sırasında hocalara sorular sorabilir, üniversite kaynaklarını kullanabilir. Alanına dair projeler yapmak istiyorsa üniversite toplulukları ve projelerini kullanabilir. Üniversite esasında kaynaklar silsilesi. Sen kaynakları kullanmadan yüksek notlarla geçiyorsan çok da bir şey olmaz kanısındayım.
 

TAK3S

Katılımcı Üye
14 Eyl 2018
296
2
Eğer İyi Kod Yazabiliyorsan Bazı Şirketler Seni İşe Alabilir Ama İşini Şansa Bırakma Çoğu Şirket Universtie Diploması İstiyor
 

JonnieBrofer

Uzman üye
4 Ocak 2016
1,434
3
Dostum şöyle ki, tecrübeye bakan firmalarda var, diplomaya bakanlarda ama sana şunu söylemeliyim ki Yazılım veya Siber güvenlik hiç farketmez, kendini ne kadar geliştirirsen ortalama alacağın maaş da tecrüben ile doğru orantılı olur ancak sen diyorsan ben illaha üniversite okuyacağım bu sana bir destektir, ne olursa olsun kendini bölümünde geliştirmeyi unutma zaten Üniversite okuyanların da çoğu meslek edinmek için okuyor ki şöyle okul okumadan tecrübesiyle çok güzel kazanan da var,( ancak bu iş parası için yapılacak bir meslek değil, güzel kazanırsın ama istek yok ise zor bir hayatın olur bir süre sonra sıkıcı gelir,)nereleri bitirip olduğu yerde sayanda, kendini dinle, sana en doğru cevabı yine sen verirsin.
 
Son düzenleme:

izmiragasi

Katılımcı Üye
18 Ağu 2015
474
0
İzmir
Benim sana önerim 2 yıllık bir yazılım bölümü kazanman olucak onu dgs ile 4 yıllığa birleştirip 2 diploman olur. Onun haricinde mf yerine tm den bir bölüm seçip bu işletme vs olabilir. Bunun yanına 2.üniversite imkanın oluyor Web Tasarımı ve Kodlama bölümünü normal üniversiten ile okuyup 4 yıl sonra 2 üniversite mezunu olup önün daha çok açık olur.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.