Web Masterlik Yolunda..

mucahit1997

Katılımcı Üye
26 Ocak 2012
512
0
İstanbul
Evet arkadaşlar belki yıllar oldu yazı yazmayalı burda. Bende bi makale yazıyım dedim. Konumuz 0 dan başlayıp web masterlik yolunda nasıl ilerlenilir. Hazırsanız hadi başlayalım :D

İlk önce şunu belirtmek isterim ki bu yolculuk tamamıyla sabır işidir. Öyle internetten iki üç video izleyip, bir kaç kod öğrenerek öğrenilecek bir iştir. Öncelikle benim size tavsiyem Photoshop, Firefox gibi programlarda tasarım yapmayı öğrenmeniz. Şimdi bazıları buna ne gerek var diyecektir. Duyar gibiyim. Şöyle söylemeliyim ki tasarım öğrenmeden yazılıma geçmek bana göre yürümeyi öğrenmeden koşmaya başlamak gibidir.

Gel gelelim ikinci konuya. Bilmeniz gereken dilleri söylemek gerekirse başta kesinlikle HTML dilini öğrenmeniz gerekmektedir. Daha sonra ise HTML kodlarınızı biçimlendirip istediğiniz forma sokmak için CSS dilini öğrenmeniz gerekmektedir.

Evet bunları öğrendikten sonra isterseniz temel javascript ve query öğrenmenizi tavsiye ederim. Şunu söylemek isterim ki bunlar öğrenmeseniz de olacak şeyler ama eğer bu işi gerçekten öğrenmek istiyorsanız bunları da mutlaka öğrenmelisiniz.

Evet şimdiye kadar anlattıklarım tamamen web tasarım üzerineydi. Şimdi sıra geldi en önemlisine web programlama dillerine. " Nedir peki bu diller? Ne işe yarar ? " der gibisiniz. Hemen cevabını verelim; web programlama dilleri sayesinde sitenizi tamamen dinamikleştirebilirsiniz, kullanıcıdan veri alıp bunları gerektiğinde veri tabanları işlemlere sokabilirsiniz. Peki bu diller hangileri? Aslında bir çok dil var ama benim size önereceğim 3 dil var. İsimlerini vermek gerekirse: Php, Asp, Asp.Net. Hemen şunu söylemek istiyorum; sakın üçünü de çok güzel bir şekilde öğrenip, bunların hepsinde uzmanlaşıcam diye bir hevesiniz olmasın. Çünkü bunlar gerçekten duruma göre öğrenilmesi zor dillerdir. Web tasarım dillerine benzemezler. Benim size tavsiyem bir tanesi üzerinde uzmanlaşmaya çalışın. Uzmanlaştığınıza inandıktan sonra diğer dillere de biraz göz atın, aşinalık kazanın. Son olarak benim size tavsiyem birinci olarak php, sonra ise Asp.Net'tir.

Evet böylelikle web programlama dillerini de anlatmış olduk ve son olarak sıra geldi veritabanlarına. Veritabanları sizin kullanıcı bilgileri gibi, içerik bilgileri gibi bilgileri sunucunuzda kaydetmenizi sağlar. Peki hangi veritabanını seçmeliyim diyorsanız; Php mysql ile bağdaşlaşmıştır. Asp ve Asp.Net ise Sql Server ile bağdaşlaşmıştır. Tamamıyla seçtiğiniz web programlama dili ile alakalı diyebilirim ama yine de php ile Sql Server kullanabilirsiniz ama tercih edilen bir şey değildir. Benim size tavsiyem Php ile mysql'dir.

Evet arkadaşlar böylelikle bu makalemin sonuna geldik. Umarım bu konu hakkında sizleri biraz da olsun aydınlatabilmişimdir. Sormak istediğiniz bir soru olursa konu altında veya özelden sorabilirsiniz. Aynı zamanda eğer kaynak videolar, makaleler istiyorsanız istek yoğunluğuna göre her konu hakkında kaynak linkleri atabilirim. Bu makalem bu kadar, bir sonraki makalem de görüşmek üzere.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.