Windows Server 2025



Windows Server 2025, bulut tabanlı işletmeleri desteklemek ve işletmeler için sürekli performans sağlamak üzere tasarlanmış yeni özellikler ve geliştirmeler içeriyor.

Eklenen Özellikler

Windows Server Hotpatching
Sunucuları yeniden başlatmadan güvenlik ve performans güncellemelerinin yüklenmesini mümkün hale getirir. Bu güvenlik sorunlarını daha hızlı çözmelerine ve kesintisiz operasyonlar sağlamalarına yardımcı oluyor.


Yeni nesil Active Directory ve SMB dosya paylaşımı
Bu iki özellik Active Directory ve SMB dosya paylaşımlarının performansını ve güvenliğini artırmaya yarar. Kimlik ve erişim yönetimi için Active Directory kullanılırken SMB dosya paylaşımı, dosya ve klasörlerin ağ üzerinden paylaşılmasını sağlar.


Görev açısından kritik veriler ve depolama
Bu özellikler kritik veri ve uygulamaların güvenliğini ve kullanılabilirliğini artırır. Bunlar hassas verilerini kayıp ve hasara karşı korumalarına yardımcı olacaktır.


Hyper-V ve AI
Hyper-V sanallaştırma ve yapay zeka kullanımı yoluyla üretkenliği ve verimliliği artırmasına yardımcı olur. Hyper-V, birden fazla işletim sisteminin tek bir sunucuda çalışmasına olanak tanırken yapay zeka, işletmelerin verilerden daha fazla yararlanmasına yardımcı olacaktır.




Geliştirilenler

Güvenlik
Windows Server 2025, güvenlik kaygılarını azaltmak ve işletmeleri saldırılardan korumak için yeni özellikler ve geliştirmelerle birlikte gelir. Bu, şirketlerin siber saldırılara daha iyi direnmelerine yardımcı olur.


Performans
Windows Server 2025, performansı artırmaya yönelik yeni teknolojiler ve geliştirmeler içerir. Bu, şirketlerin sunucularından daha verimli performans elde etmelerine yardımcı olur.


Kullanılabilirlik
Windows Server 2025, daha fazla kullanılabilirlik için yeni özellikler ve geliştirmeler içerir. Bu, şirketlerin sunucularının kesintisiz çalışmasını sürdürmesine yardımcı olur.


NVMe SSD’lerde %90 daha fazla IOPS
NVMe SSD’lerin performansını ve yanıt verme süresini önemli ölçüde artırır.


Yapı Üzerinden NVMe (NVMe-oF)
NVMe SSD’lerin uzaktan erişimini sağlayarak daha esnek ve ölçeklenebilir depolama çözümleri sunar.


Depolama
Veri kopyalama ve çoğaltma işlemlerini hızlandırarak veri kullanılabilirliğini ve yedekleme süresini optimize eder.


Thin Provisioned depolama Doğrudan Depolama (S2D)
Sanallaştırılmış ortamlarda daha verimli depolama kullanımı ve daha hızlı sanal makine (VM) provizyonu sağlar.

 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.