Wordpres admin panel saklamak

ByTURK12

Üye
18 May 2018
51
0
WordPress kullanıcılarının bildiği gibi admin paneline giriş hepimiz için ilk başta ortaktır.Site adresimiz http://deneme.com/ ise admin paneli girişi de http://deneme.com/wp-admin ya da http://deneme.com/wp-login.php dir.Bu hepimizin düşünebileceği gibi sitemizi hacklemeye çalışacak kişilerin işine gelir.Birde her yerde aynı şifreyi kullanıyorsanız şifrenizin sızdığını düşünün açık hedef olacaksınız.

j61nk9.png


Yapacağımız ilk iş admin panelini gizlemek ve uzantıyı istediğimiz şekilde değiştirmek bunu nasıl yapabiliriz? Birinci ve kolay yolu eklentilerdir.İkinci yolu ise .htaccess dosyamızla oynamaktır. Bu iş için birçok eklenti bulunmaktadır.


Eklentiler İle Admin Paneli Url’sini Değiştirmek

1.Lockdown WP-Admin
Birinci eklentimiz Lockdown isimli eklentidir.Bu iş için en gözde eklentilerden biridir.Hiç uğraştırmaz.Kullanımı basittir.Admin panelinizden Eklentiler>yeni ekle kısmını açıp eklentiyi bulup indiriyoruz.Etkinleştirdikten sonra solda ki menüye direk geliyor.Üstüne tıklayıp ayar penceresini açıyoruz.İki şey yapmamız gerekiyor birincisi Change the WordPress Login URL kısmından değiştireceğimiz url’ı yazmalıyız ikinci olarak yukarda Hide WP Admin kısmında ki tiki işaretleyip wp-admin’e girişi kapatmalıyız.

k6Lv4r.png


2-iThemes Security (formerly Better WP Security)

https://wpengine.com/?gclid=Cj0KCQj...RBuWN2LIjwW_D3dsJRmnOPRwrhdLByi0aAo75EALw_wcB

Bu eklentide aynı işi görmektedir 2008 den beri yayındadır.Ücretsiz ve pro versiyonları mevcuttur.Wordpress sitenizi korumak için size 30dan fazla yol sunar.Günlük ortalama 30000 wordpress sitesinin hacklendiğini düşünürsek.Bu eklenti birçok yönden açıklarınızı kapamanıza yardımcı olacaktır.
1EDd1G.png



3-HC Custom WP-Admin URL

https://wordpress.org/plugins/hc-custom-wp-admin-url/

Bu eklentininde lockdowndan hiç bir farkı yoktur.İkisinin kullanımıda aynıdır.Kurup etkinleştirdikten sonra eklentinin ayarlar sayfasına girip admin panelinize hangi uzantıyla ulaşmak istediğinizi belirtiyorsunuz.

.htaccess İle Admin Paneli Url’sini Değiştirmek

Bu biraz daha teknik olmasına rağmen son derece kolaydır.Biz wp-admin url’sini düzenlemek istediğimiz için işimiz .htaccess dosyası ile.
İlk olarak .htaccess dosyasını açıyoruz.Bunun için bir ftp programı kullanarak sitemizin dosyalarının barındığı alana ulaşıyoruz burada kök dizinimizde ki (public_html) .htaccess dosyasını düzenlemek için masaüstümüzde çekiyoruz ve not defteri,notepad++ tarzı bir programla açıyoruz.Dosyanın başına aşağıda ki kod satırını ekliyoruz.

Z3Qdrz.png


RewriteRule ^yeniadmingirisi$ http://seninsiteadresin.com/wp-login.php [NC,L]
kodu ekledikten sonra senin site adresin yazan kısmı kendinize göre düzenlemeyi unutmayın.Dosyayı kaydedip hostumuza geri atıyoruz.Bu kadar basit
 
Son düzenleme:

v0rxa

Katılımcı Üye
17 May 2018
955
2
Eline sağlık faydalı bir konu bruteforce'den biraz kurtulmuş oldu wordpress
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.