ZXYEL G-570S surucusu lazim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

The Miller

Yeni üye
16 May 2009
37
0
New York
Yönetim Paneline Giriş

Fabrika çıkışı bir G-570S'in IP adresi 192.168.1.2. İlk açılışta erişim noktası kipinde çalıştığından, modeminizin veya G-570S'in IP adresini değiştirmeniz gerekebilir. Giriş parolası 1234, tabii ki bunu en kısa zamanda değiştirmelisiniz.
g570scp01.jpg

İçinde Türkçe'nin olmadığı bir dizi dil seçeneği, G-570S'e girdikten hemen sonra yapılıyor.
g570scp02.jpg

Yönetim panelinde iki temel kip var; adım adım işleyen bir ayar sihirbazı ve tüm işlevlere ulaşabildiğiniz bir gelişmiş ayar kipi. Sihirbaz, sadece IP ve kablosuz ağ ayarlarını sağlıyor. Daha fazlası için gelişmiş kısmına zaten giriyorsunuz.
g570scp08.jpg

İlk açılışta, aygıtın durumuyla ilgili bilgi veren "Status" ekranıyla karşılaşıyorsunuz. Burada çalışma kipi, IP ve kablosuz ayarları gösteriliyor.
g570scp11.jpg

Wireless ayar grubunda, tanıdık güvenlik ayarları dışında G-570S'in çalışma kiplerinden seçim yapılan temel ayar kısmı var. Burada "Output Power Management" seçeneği, G-570S'in muhtemel çalışma ortamı, yani birçok kablosuz aygıtın bulunduğu ortamlar için daha fazla kontrol olanağı sağlıyor; çakışmayı engellemek veya ağın menzilini ihtiyacınız kadar tutup, bunun dışındaki istemcilere görünmemeyi denemek istiyorsanız çıkış gücünü düşürebilirsiniz. Super G, uyumlu, yani genellikle aynı marka aygıtlar ile iletişimi hızlandırıyor. Turbo G de yine iletişimi hızlandırmaya yönelik bir özellik, ancak bunun için "Channel Bonding" adı verilen yöntemi kullanıyor. MIMO incelemelerimizden tanıdık gelebilecek bu yöntem, birbirine bitişik iki kanalı kullanarak çalışıyor. Channel bonding, çevredeki diğer kablosuz aygıtlarla girişim olasılığı nedeniyle dikkatli kullanılması gereken bir özellik.
g570scp12.jpg

Kablosuz ağ güvenliği için güncel bir aygıt olmanın gereklilikleri sağlanmış. Çeşitli şifreleme yöntemlerinin yanısıra, istemcilerin MAC adreslerine bağlı süzme işlemi de yapılabiliyor, böylece ağınıza bağlanmasını -veya bağlanmamasını- istediğiniz istemcilerin donanım adresinden kısıtlama getirebiliyorsunuz.
g570scp14.jpg

One Touch Intelligent Security Technology(OTIST), ZyXEL'in uyumlu istemciler, yani yine OTIST özellikli olanlarla anlaşabilen kolay bir güvenlik yapılandırma sistemi. Bir yapılandırma anahtarı girdikten sonra, belli bir süre içinde OTIST uyumlu aygıtlar kendi aralarında güvenlik ayarlarını yapılandırıyorlar. İşlemi G-570S'in arkasındaki OTIST düğmesinden de başlatabiliyorsunuz. Böylece uyumlu aygıtlardan oluşan bir ağı yapılandırmak için tek tek her şeyle uğraşmaya gerek kalmıyor. Ancak, tüm aygıtların uyumlu olma zorunluluğu bir pürüz; OTIST özelliği olmayan başka aygıtlarla da kullanmak isterseniz çok dikkatinizi çekmeyebilir.
Çalışma Kipleri

ZyXEL G-570S'in dikkat çekici özelliği, dördü birarada olması demiştik. Zaten kılavuzunda ve sitesinde de erişim noktası özelliği dışında, birden fazla G-570S kullanarak kablosuz ağınızı genişletmek gibi seçenekler ayrıntılı şekilde anlatılmış. Yönetim panelinden "Wireless >> Wireless Settings" altında seçebileceğiniz bu kiplerden, kullanım kılavuzundaki şekillerle şimdi kısaca bahsediyoruz.
G-570S'in en açık özelliği, elbette bir kablosuz erişim noktası olması.
g570s_AP.jpg

G-570S'i ethernet çıkışı üzerinden DSL/Kablo modem gibi bir aygıta bağlayıp, yönetim panelinden Access Point seçeneğini işaretlediğinizde, G-570S, kablosuz erişim noktası kipinde çalışıyor. Bu sadece evde modeminize bağlamak için geçerli değil tabii; işyerinizdeki kablolu ağınızın bir noktasına G-570S'i bağlamayı da seçebilirsiniz. Güvenlik özellikleri bu kipte yeterli olmakla birlikte, diğer üç çalışma kipinde WPA, WPA2 gibi gelişmiş güvenlik seçenekleri kullanılamıyor.
g570s_WC.jpg

İkinci çalışma kipi olan kablosuz istemci (Wireless Client) ile, G-570S, üstündeki ethernet çıkışı üzerinden bilgisayarınıza bağlanıyor. Bundan sonra ağdaki bir erişim noktasına kablosuz olarak G-570S üzerinden bağlanabiliyorsunuz.
g570s_BR.jpg

G-570S'i köprü kipinde kullanarak, iki ağ arasında bağlantıyı sağlayabiliyorsunuz. Yukarıdaki resimde görülen üç G-570S'ten ortada bulunan C, A ve B'nin bulunduğu iki farklı ağ arasında köprü görevi üstlenmiş durumda.
g570s_RP_AP.jpg

Son çalışma kipimiz de tekrarlayıcı (repeater). Aslında bu kip, erişim noktası ve tekrarlayıcı işlevlerinin her ikisini birden yürütüyor. Yukarıdaki resimde, B adlı G-570S, kablosuz ortamdan bağlanmış sağdaki iki bilgisayar için bir erişim noktası ve aynı zamanda A adlı G-570S ile bu iki bilgisayar arasındaki trafiği de "tekrarlıyor"; yani bilgisayarların A'nin menzili dışında olduğu durumlarda yine de bağlanmalarını sağlıyor.
G-570S'in kablosuz dağıtım sistemi (Wireless Distribution System, WDS) ise her aygıtla çalışmıyor. Aslında, WDS özelliği şu anda sadece G-570S'ler arasında ve incelememiz sırasında ZyXEL'in gönderdiği firmware güncellemesini yaparak ZyXEL P-661HW ile G-570S arasında çalışıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.