Ağ Simülasyonu Nedir: Çeşitli Simülatörler ve Araçlar

Taha'

Moderatör
30 Kas 2018
609
10
677

psblska.png

Ağ Simülasyonu Nedir: Çeşitli Simülatörler ve Araçlar


ag-simulasyonu-egitimi.jpg


Bilgisayarlara ve iletişim ağlarına hemen hemen her endüstriyel ve askeri uygulamada ihtiyaç duyulmaktadır ve bunlara olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Bu ağlarla daha iyi hizmetler ve daha iyi çalışma koşulları bekleyebilirsiniz. Kullanılacakişlevlerini anlamak daha önemlidir. Simülasyonlar, çalışmanın nihai sonuçlarını, sonuçlarını ve sonuçlarını göstermek için kullanılır. Ağ simülasyonunun birçok avantajı ve uygulaması vardır; dolayısıyla bu makale,simülasyonunun ne olduğu, farklı simülatör türleri ve bunların faydaları hakkında net bir açıklama sunmaktadır.

tx82hl5.png


Ağa maruz kalma nedir? Bilgisayar ağlarının kapsamlı incelenmesinde en önemli teknik ağ simülasyonudur. Bu, bilgisayar tanımlı programların erişim düğümleri, yönlendiriciler, bağlantılar, anahtarlar vb. gibi çeşitli işlevler arasındaki bağlantıları ölçerek ağ davranışı oluşturma sürecidir. Çoğu simülatör çok amaçlı simülasyon kullanır. Bu, durum değişkenlerinin farklı yerlere değiştiği bir sistem oluşturmak anlamına gelir.


tx82hl5.png


Ağ sisteminin performansı ve gerçekleştirilen çeşitli uygulama ve işlemler, test testleri aracılığıyla bilinir. Ayrıca farklı koşullar altında protokolün performansını analiz etmek için de kullanılır. Ağ simülatörü Ağ simülatörleri, bilgisayar ağlarının performansını simüle eden programlardır. Geleneksel analiz yöntemleri kullanıldığında sistemin doğru çalışmasını anlamak zor olabilir ve karmaşıklığı azaltmak için ağ simülatörleri kullanılır. Ağ mühendisleri bilgisayar sistemlerini ve ağlarını, uygulamalarını, cihazlarını vb. tasarlar. performansınızı analiz etmek için kullanılır. Bu cihazlar, günümüzde IoT gibi uygulamalarda görülen yeni ağlara ve tekniklere eşlik edecek. , Kablosuz Yerel Alan Ağı, 5G İnternet, WSN Kablosuz Sensör Sistemi, Bilişsel Radyo Sistemi, Adhoc Mobil Ağ, LTE vb. SimülasyonEndüstriyel simülatörlerin çoğu CLI simülasyonlarıdır, diğer simülatörler ise GUI simülasyonlarıdır.

tx82hl5.png


toplama, ağlar (yönlendiriciler, erişim noktaları, bağlantılar ve düğümler) gibi birçok işlevi ve paket hataları, iletimler vb. gibi olayları açıklar. Çıktı, ağla ilgili istatistikleri, bağlantı ölçümlerini, cihaz ölçümlerini vb. içerir. Simülasyonla eşleşen soyağacı geçmişleri de mevcuttur. Referans günlüğü simülasyona dahil edilir ve değerlendirme için kullanılan her paketin ve olay bilgilerinin kaydını tutar. Çoğu programcısı, bir dizi bekleyen olayı toplayan bir tür olay zamanlayıcısı kullanır. Bunlar tek tek incelenecektir. Kümülatif olaylardan bazıları, bir paketin bir düğüme varması ve ardından bu paketin sonraki düğümlere varması gibi gelecekteki olayları tetikler.Simülasyonusimülasyonu, canlı bir ağın performansını simüle etmek için paket akışlarını değiştiren bir test simülasyon ağı üzerinde kullanıcıları gerçek dünya araçlarına ve uygulamalarına maruz bırakır.

tx82hl5.png


Gerçek zamanlı araçlar simülatörde hareket edebilir ve simülasyondaki nesnelere çarpabilir. Geleneksel yol, gerçek paketleri canlı uygulamadan senkronizasyon sunucusuna göndermektir (senkronizasyon sunucusu bir sanal ağdır). Bu gerçek paketler simüle edilmiş paketler oluşturmak için değiştirilir. Simüle edilmiş paketler kayıp, titreşim, gecikme, hata ve diğer etkilerle karşı karşıya kaldıklarında gerçek paketlere indirgenir ve bu ağ etkileri gerçek paketlere yayılır. Ve gerçek paketler gerçek bir ağ üzerinde bu şekilde seyahat eder ve gerçek koşullar altında simüle edilmiş bir ağ üzerinde seyahat ederler. Ağ prototiplemesi, dağıtım aşamasına geçmeden önce iletişim ağlarını doğrulamak için tasarım aşamasında yaygın olarak kullanılır. Ağ Simülasyon Araçları Ağ simülasyon araçları, fikirleri gerçek sonuçlara dönüştürebilir. Bu araçlar yalnızca modelleme için değil, aynı zamanda gerçek dünya senaryolarında ağ performansını modellemek için de kullanılır. Bir ağ simülasyonu kullanmak yalnızca ekonomik olmakla kalmaz, aynı zamanda fikirleri gerçek zamanlı olarak analiz etmek için de kullanılabilir. Bu, herhangi bir ağ aynası türü için yapılabilir. İşte birkaçı: Grafiksel Ağ Simülatörü 3 - NS3GNS3, tek bir pakette bir tür sanal ağ donanımı ve yazılımıdır.

tx82hl5.png


Bu araç, karmaşık ağları ve ilgili senaryoları simüle edebilir ve gerçek ve sanal ağ bileşenlerinin entegre edilmesine yardımcı olur. Risksiz bir sanal ortamda protokollerini geliştirmek, yapılandırmak, kurmak ve test etmek için yaygın olarak kullanılan bir yazılımdır. Bu araç Windows, Linux ve Mac işletim sistemlerinde mevcuttur. Güvenli CRT Bu araç, tüm sisteme erişmek için SOCKS proxy'si olarak kullanılabilecek dinamik bağlantı noktası yönlendirmeli bir SSH bağlantısı oluşturma yeteneğine sahiptir. Uzak bir ağda çalışıyor (örn. bir ağ geçidinin arkasında). SSH bağlantısı, herhangi bir uygulamanın SOCKS 4 veya 5'i (ve CRT Security ile oluşturulmuş diğer bileşenleri) kullanmasına olanak tanır. SOCKS 4 veya 5, SSH bağlantılarını SOCKS SSH proxy'si aracılığıyla istenen konuma iletme özelliğine sahiptir. WireShark ücretsiz ve erişimi kolay bir paket analiz sistemidir. 1998 yılında Gerald Combs tarafından başlatılmıştır. Şu anda bu araç en yaygın olarak uygulanan ağ protokolü monitörüdür. sorunlarını giderme, anlama, protokol optimizasyonu, değerlendirme ve eğitim için kullanılır.

jn51thg.png


tx82hl5.png


Wireshark Network Simülasyon Ağı Simülatörü 3NS3, bir dizi olay ağı simülatörünü (temel olarak NS-1, NS-2 ve NS-3) içeren bir ağ simülasyon aracıdır. Bu, ağları öğrenmek için özel bir araçtır. TCP simülasyonu, kablosuz ve kablolu ağlar arasındaki çok noktaya yayın protokolleri için kapsamlı destek sağlar ve yönlendirme için kullanışlıdır. Geliştirme, kullanım ve araştırma amacıyla harici olarak kullanılabilir.


Depositphotos_49149485_l-2015.jpg


tx82hl5.png


NS3 Yazılımı Bunlar eksiksiz ağ simülatörleridir. Ayrıca çeşitli ağ simülasyon araçları da vardır. OPNETQualnetNetkit Java tabanlı simülasyonMarionnet simülatörlerinin avantajları Bu simülatörler aşağıdakileri gerçekleştirmenin düşük maliyetli bir yoludur: Uydu iletişimleri, üst düzey, üst düzey ve üst düzey ve MANET radyoları ve veri bağlantıları gibi savunma uygulamaları geliştirirken müşterilere pratik yanıtlar sağlamak taktikler ve diğer işletim sistemleri. Sistem tasarımcıları sorunları birçok soyutlama düzeyinde görebilirler. Bilgisayar Ağları ÇSS'leri hakkında daha fazla bilgi için bu bağlantıya bakın. Bu genellikle ağ simülasyonu içindir. Burada ağ simülasyonu kavramını, çeşitli araçları,simülasyonunu ve faydalarını inceliyoruz. Konumuzu Kapatmadan ufak bir soru soralım

Soru - Bilinmesi gereken çok önemli bir soru, C++ bir ağ simülatörü aracı mı, değil mi?

94k6cxf.png

 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.