Anime kızları ile zombi avlama oyunu: Deathly Stillness

Will Graham

Katılımcı Üye
14 Eki 2022
581
489
Deathly Stillness

Merhaba sevgili okurlar, bu yazım da sizlere steam de ücretsiz olarak listelenen DeathlyStillness oyununu tanıtacağım. Fakat bundan önce sizlere başlığın bir tık yanıltıcı olduğunu söylemem gerekiyor. Çünkü anime kızları dediğim anime kızları pek animemsi değil. İlgi çekici bir başlık yazmak istediğimden "anime kızı" ifadesini içeren bir başlık seçtim. Burada ki karakterler biraz anime kızlarını andırıyor ama sanki anime kızı değiller, bilemedim.

Örneğin google.com adresine oyunun ismini yazdığımda çıkan ilk görsele bakın.

ss_1167400b21cf2c4f3f90db9070e61cec85866c6d.1920x1080.jpg


Bilemiyorum, ben pek benzetemedim.

Oyuna gelecek olursak; Deathly Stillness, Chen Jiacheng adında çinli bir öğrenci tarafından 17 günde "eğitim" amaçlı yapılmış bir zombi öldürme oyunudur. Eğitim amaçlı yapıldığı için neden paylaşma ihtiyacı duymuş acaba diye düşünebilirsiniz. Kendisi bu durumu severlerinin oynayabilmesi adına yaptığını söylüyor ve anladığım kadarıyla geliştirmeye devam ediyor (bakınız). Oyun içerisinde ki karakterinizi istediğiniz gibi baştan yaratabiliyorsunuz.

ThOfV.png


Ben resimde gördüğünüz üzere The Walking Dead dizisinde ki shane karakterini yapmaya çalıştım. Her ne kadar rick'i andırsa da çok iyi göründüğünü söyleyebilirim. Ana karakterler haricinde ek olarak gelen karakterler de mevcut.

eXVsm_AxN.png


Şahsen ben burada optimus prime, hannibal lecter ve nicolos cage karakterlerini de görmek isterdim ama her istediğimiz olmuyor malesef :(

t2LCYUjDHOA.jpg


Oyunda ki karakterlerde sadece bir kaç kötü kısım bulunuyor. Bunlardan biri kadın karakterin saçının rengini hiç bir zaman istediğimiz renk'e dönüşmemesi (ilk iki bölüm için geçerli bu sadece). Örneğin yukarıda ki resimde bulunan karakterin saçı kırmızı olması gerekirken turuncu olmuş. Ayrıca yukarıda ki resim çok komik durmuyor mu sizce de 😅 diğeri ise erkek karakterin saçının değiştirilmemesi. Sadece bere ve şapka takabilmek hiç hoş değil.

Oyun içerisinde herhangi bir hikaye bulunmaksızın yapılması gereken küçük görevler oluyor. Örneğin 50 zombi öldür veyahut çalışan alarmları kapat vs. Ben bu oyunda hiç bir görevin bulunmamasını isterdim. Çünkü bu oyun bir hikayeye sahip değil ve bu sağlanmayınca yapılan görevler saçma oluyor. Örnek vermek gerekirse 3.bölümde boss ile savaşabilmek için o bizi öldürmeden kapıların önünde ki kutulara birer zarf bırakmamız gerekiyor. Yapılmadığı takdirde boss'u öldüremiyoruz. Bununla beraber 50 zombi vesaire öldürme görevlerinin de saçma olduğunu düşünüyorum. Oyunu yapan kişi bile bu oyunun zombileri öldürmek dışında bir eğlence sağlamadığını belirtiyor. Söylemeye çalıştığım şey belli bir sayıda zombi öldürdükten sonra oyunu tekrar başlatmanın çok rahatsız edici olduğu. Hatta yapımcısı bu kadar beğenilmesine de şaşırmış durumda. Ayrıca bazı zombilerin çok tuhaf olduklarını belirtmek istiyorum.

b-rf6kmY7wnp.png


Görüntüyü gördüğünüze göre de ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Bunun hakkında söylenebilecek pek bir şey yok 😅 Oyunda ki en korkunç karakter ise aşağıda ki resimde gördüğünüz şişko karakterdir. Kendisi kollarında kemik yokmuşçasına üzerinize doğru koşar. Tabi burada biraz hayal kurmanız gerekiyor. Çünkü koşuşunu nasıl anlatabileceğimi bilmiyorum.

zIKGnRC6.png


Resimde ki karakterin küçük göründüğüne aldanmayın. Oyun içinde daha büyük ve çok fazla mermi harcamanıza sebep oluyor. Diğer sade zombilerin kafasına tek kurşun sıkmak yeterli olurken bu şişkoyu kafadan dahi vursanız tek mermi ile öldürmeyi başaramazsınız. Oyuncuların yakındığı durumlardan biri de mermi sıkıntısıydı zaten. Eğer mermileri idareli kullanma niyetinde değilseniz ve yerden mermi toplamak istemiyorsanız hileler menüsünden sınırsız mermi özelliğini devreye sokabilirsiniz.

5qLT2.png


Bunların dışında söyleyebileceğim bir şey kalmadı. Konunun devamında oyundan görüntüler paylaşacağım. Eğer yazım hataları vesaire ile okuma zevkinizi mahvettiysem kusura bakmayın. Pek alışık değilim uzun ve düzenli yazılar yazmaya.

VzQOMH7TB8G.png


12tGEy.png


wM5AS7rcp0J.jpg



8MyT0duFLh1.png


-oQUuyg.png


P-bzRJDZ.jpg


jSAxFi1.png


Bir yanlışlık yapmadım. Oyunun içerisinde backrooms ile ilgili bir bölümde var. Tek cesaret edemediğim bölüm bu oldu (asıl backrooms oyununu oynamadım). Bu arada ilk önce kadın karakterle oynadıktan sonra erkek karaktere geçiş yaparsanız ufak çaplı bir kalp krizi geçirebilirsiniz. Çünkü erkek karakterin sesi zombi seslerine çok benziyor. Her yerden zombi akın ediyormuş gibi hissedersiniz. Bu da sizi daha çok korkutur. Yani bu durum size kalmış.
 
Son düzenleme:

aslan aslan

Basın&Medya Ekibi Asistanı
1 Şub 2023
637
239
Güzel anlatım. Olmuşta anime kızını yazarak dikkat çekmen, olmamış.🙂
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.