Donanım Bilgisayarı iyileştirmek

scorpiones28

Yeni üye
24 Eki 2015
7
0
y6YOrM.png

dvQVgQ.png

Bilgisayar şuan böyle bir sisteme sahip daha nasıl bir geliştirme yapabilirim pubg vs. düşükte sonda oynuyorum sinir bozucu olmaya başladı ve 1tb harddiskim bozuk sanırım bir gözüküyor bir kayboluyor. 120gb ssd sistemin bulunduğu bir diskim var 1tb+500gb harddiskim bulunuyor soğutucu falan mı eklemeliyim şuan ki fan sistemim biraz gürültülü çalışıyor.Sistemi kendim atmıştım acaba hatalı bir işlem mi uyguladım yeniden format atsam mı ve 1tb'lik diskim nasıl düzelir ne yapmalıyım.

Teşekkürler şimdiden.


İyi forumlar...
 
Son düzenleme:

H4DR0N

Katılımcı Üye
2 Ara 2018
318
1
Öncelikle sonuna kadar SSD taraftarıyım. 500 GB HDD yerine 250 SSD tercihimdir. Soğutucu ekleyin ve işlemci fanı ile beraber power supply fanlarına bakın vida gevşemesi olarak ya da bulunduğu sokette kırıklık olabilir bu yüzden bir kontrol edin. Sonrasında ise termal macunukontrol ediniz. Bir de BIOS ekranından derece ve hız ayarlarına bakınız. Yüksek hız teneke kasaları titretebiliyor.
 

GoDCrueL

Üye
8 Eki 2007
68
0
Ekran karını yenileyebilirsin. Nvidia 1050ti alabilirsin. Bir de ramlerini anakartın desteklediği kadar mhz ini yükseltebilirsin. Fakat am3 sistem eski elindekini satıp am4 sistem toplamanı öneririm.
 

hayalet18

Kıdemli Üye
3 Şub 2015
2,327
2
ERMENISTAN
scorpiones28
işlemciye sıvı soğutma ve ram takviyesi yapabilirsin kaç gb destekiyorsa örneğin 32 gb ram desteği var ona göre ekleyebilirsin, biosunu güncel tut, overlock yapılıyorsa overlock yap işlemciye , ekran kartı ise bit hızı yüksek ekran kartları almayı tercih et 256 bit gibi en az 4 yada 8 gb ekran kartı,ssd alacaksan okuma yazma hızı en yüksekleri al , yada m2.sata olanlar daha hızlı onlardan alıp kullanabilirisin, bozuk hdd için ise kabloları değiştirmeyi dene başka yuvaya takmayı dene , yada anakartın kaç gb hdd desteklediğine bak bazı anakartlar 2 tb den fazla desteklemiyo , yada harici hdd kutusu al öyle dene , başka bilgisayarda dene
 

Qwx

Kıdemli Üye
30 Nis 2012
2,728
13
Merhaba,
AOMEI Partition Assistant uygulaması ile görünmeyen harddisk'inizin dosya sistemini değiştirip tekrar adlandırdıktan sonra görünür halde kılabilirsiniz. Ek olarak sistemi iyileştirmek adına ilk olarak temizliği ve termal macun yenilenmesinden sonra sistem yükseltmesini deneyebilirsiniz.
 

zancrow

Üye
13 Ocak 2019
100
0
Azeroth
öncelikle en kötü ssd en iyi hdd den daha iyidir bence o yüzden kesinlikle ssd almanı öneririm ikinci olarak ekran kartını yenileyebilirsin r7 çok eski kaldı artık rx 590 yada gtx 1660 ti öneririm ikisi de fiyatına göre en iyi performansı veren ekran kartları. rx 590ın fiyatı rtx serisinden dolayı baya düştü 1660 serisi de ucuz çıktı zaten
 

TheVeronica

Katılımcı Üye
13 Ocak 2019
908
1
Ütopya
Öncelikle RAM takviyesi yapmanız veyahut islemciyi daha iyi ve üst model bir versiyonu ile değiştirmeniz daha iyi olacaktır . Ayrıca fan temizliği , termal macun yenileme gibi işlemler de yapabilirsiniz .
 
10 Ara 2017
157
0
İstanbul
2. el anakart-işlemci ve ekran kartı yenileyebilirsin, ekran kartın pubg min sistem gereksinimleri karşılamıyor ve işlemcin de aynı şekilde. 2. el intel bir işlemci ve anakart 700 tl civarı 2 ye katlanabilir şuankine oranla ;) ekran kartın da 500-600 tlye 2 ye katlanabilir 1050 veya 1050ti bulursun zorlarsan 650-700 tlye veya r9 serisi bir ekran kartı bulursun
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.