Zararlı Yazılım Fidye virüsüne maruz kaldım ne yapılabilir

sMrXX

Katılımcı Üye
16 Mar 2017
389
2
Kalu-Beladan
Bilgisayarımıza fidye virüsü bulaşmış bulunmakta. Bazı yöntemler denenebilirim ancak bilgisayardaki bilgilere bir şey olursa zararımız belki 100.000 lerce lira olabilir. En zarar vermeden ne yapmamızı önerirsiniz. Parayı verip vermeme ihtimalini konuşmayacağım zaten verdiğimizde bilgilerimizi geri verip vermeyeceği belirsiz. Ben size zarar vermeden neler yapabilirim onu sormak istedim.

Sıkıntımızın fotoğrafları şu şekil.







 
Moderatör tarafında düzenlendi:

hayalet18

Kıdemli Üye
3 Şub 2015
2,327
2
ERMENISTAN
sMrXX
ben her zaman diyorum bilgisayarda , 1 kere en az reklam engelleme programı kullanın adguard olabilir, ya uzantı yada bilgisayara kurulacak şekilde lisanlı cracklı kullanın, 2 bir tane antivirüs kullanın, eset endpoint security olabilir, 3 windows güncel tutun tüm programları, 4 yedekleri hergün alın hele şirket vb ise, örneğin sabahtan öglene kadar çalıştın , ogle yemek arasına çıkmadan yedekleri harici harddisk yada flash bellek gibi ortamlara alın, gün bitimi eve giderken yine alın, 4 indirdiğiniz tüm dosyaları antivirüs yada virüs total gibi sitelerde taratın, altta verdiğim sitedeki 2 linki dene olmadı, site ile iletişime geç, olmassa kaspersky yada avg avast panda avira gibi norton gibi firmalarla ileşime geç esette olabilir hangisi artık yardım ederse yada hepsinin deneme sürümünü kur, malwarebytes olabilir bunuda unutma onlada geç yada deneme full crackli sürüm kur tarat
https://decrypter.emsisoft.com/submit/stopdjvu/
https://www.emsisoft.com/ransomware-decryption-tools/
 

RageUnseen

Adanmış Üye
29 Ağu 2015
6,880
248
İstanbul
Kesinlikle bunu kendi başına yapmaman gerekli, bu işlerin şakası yok bunu polise bildirim İP takibine sokup sıkı takip yaptırman lazım. Polisler zaten senin yapman gerekenler için yönlendirir.
 

'Black Warrior

Yaşayan Forum Efsanesi
8 Ocak 2013
12,132
5
E5
Ödeme yapmaktan başka hiçbir çareniz yok maalesef. Hiçbir decrypt bunu çözemez. Çözebilecek tek deccrypt virüsü üreten kişilerde. Ödeme yaptıktan sonra açma olasılığı yüksek, tabi açmama olasılığı da var. İT Hizmetleri verdiğimiz bir kaç şirkete de bulaşmıştı ödeme yaptılar ve açıldı, açmayan olmadı tabi şans meselesi. Siber suçlarmış şikayetmiş, hiçbir işe yaramaz zaman kaybı. :) Ödemeyi de btc cüzdanına isterler genelde..
 

bay404

Uzman üye
1 Mar 2020
1,671
42
Antalya
Cevap: Fidye Virüsü

Merhaba değerli üye, gerekli şikayet işlemlerini yaptıktan sonra bilgileriniz çok önemli olduğunu ve her an bir kayıba uğrayacağınızı belirtiniz hemen müdahale yapılmasa bile o an için ne yapabilirim diye danışabilirsiniz. İyi forumlar.. :mahcup:
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.