pc yeni ram

karakulak

Üye
11 Şub 2013
238
0
merhabalar leptapta 4 gb ram var, ve evde fazladan 2 gb ram vardı.
ramı pc e taktım cpu z ile bakınca 2. slotta yeni ram gözüküyor ama bilgisayar özelliklerine girince orda hala 4 gb ram gözüküyo sizce sıkıntı nedir .nasır cozerim.
 

SSdarkteam

Üye
12 Ara 2015
76
1
ram nesli uygunsa yani kırık soket bi başarı ile takmamış sayarsak ya soket bozuktur yada ram bozuk olabilir yada mhz degerrleri arasında fark cok fazladır ve bilgisayar kullanmıyordur normal durumda takıp gorunmesi gerekir. ram soket girişleri toxitlenmiş olabilir silgi ile silip tekrar denermisiniz
 

karakulak

Üye
11 Şub 2013
238
0
Soketleri değişip takmistim sonuç değişmedi ama MHz değerleri biraz farklı biri 1600 yeni taktiğin 1300 lerdeydi cpz fln bakınca görünüyor RAM ama PC ye etki etmiyor
 

GoDCrueL

Üye
8 Eki 2007
68
0
Mhz değeri uyumsuz diye birşey yok. 2 ram takarsın 1. 1600 2. 1300 mhz ise düşük olanda çalıştırır. 1300mhz ve 1600 mhz arası çok büyük bir fark yok hissedemezsiniz. Başlat / Çalıştır / msconfig yaz ön yüklemeye tıkla oradan gelişmiş seçeneklere tıkla. Açılan pencerede bellek üst sınırın da tik var ise kaldırın. Üst sınır olmasın bir de bunu deneyebilirsiniz.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.