Türk atıyla gömülür!

cor-vo

Yaşayan Forum Efsanesi
23 Tem 2013
7,984
1
122
ALTAY’DAN OĞUZLARIN YADİGARI BULUNDU

Uzmanlar Türk Halklarına ortak müzik enstrümanına benzeyen aleti kopuz diye tespit etmektedir.
Arkeolog, Prof.Dr. Zeynolla Samaşev’ın yönetimiyle gerçekleşen kazı işleri sonucunda Altay’dan tahmini olarak yaklaşık 40 yaşındaki savaşçının kemikleri bulundu.
Askerin oğuzlar devrine ait silahlar, başlık, yay, ok, okluk, kılıç ve at kemikleri ile altın yaldızlı koşum, dizgin takımı bulundu. Bununla birlikte savaşçının yanında kopuza benzer müzik aletinin bulunması arkeoloji kazı işlerinin en önemli özelliklerinden biridir.
Arkeolojik kazı işlemleri Türk Akademisi’nin “Batı Türk Kağanlığı’nın Devlet Yapısı” adlı ilmi araştırma projesi çerçevesinde yapılmıştır. Bundan önce “Berel” kurganından birçok yadigarların ortaya çıkmasında katkıda bulunan ünlü arkeolog Zeynolla Samaşev: «Bilim adamlarıyla birlikte yapmış olduğumuz ön analizlerin sonucuna göre savaşçının tahmini olarak VII yüzyıllarda yaşadığı tespit edilmektedir. İnsan ve at kemikleri çok iyi korunmuştur. Bu insan kemiklerinin sıradan değil, ozan veya yüksek dereceli kişiye ait olabilir» diyor.
Geçen sene Prof.Dr. Z.Samaşev ve ekibi aynı bölgede 2 tane eski müzik enstrümanların bulmuşlardı.
Türk Akademisi’nde yapılacak genel analizlerden sonra bu tarihi yadigarın hangi devre ait olduğu tespit edilecektir.

İşte o mükemmel fotoğraflar

0bXYyB.jpg


WWzNb8.jpg


Do1Q3v.jpg


vYGOXz.jpg


X2Ga9k.jpg


WWzNg8.jpg


aPvVdQ.jpg


Z268MG.jpg
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.