VirüsTotal Ne kadar güvenilir

Jaime Lannister

Kıdemli Üye
1 Ara 2020
3,691
808
Casterly Rock
Merhaba, Virüstotalin oldukça güvenilir olduğunu düşünüyorum uzun zamandır kullanıyorum hiç bir sorunla karşılaşmadım ama yinede bir dosyadan emin olmak istiyorsanız virıus total dışında
****Defender Cloud.
Avira.
Jotti's Malware Scan.
Kaspersky VirusDesk.
FortiGuard Online Scanner

Bu sitelerde de dosyayı taratabilirsiniz.
 

packer.py

Üye
29 Eki 2018
213
13
Birden fazla virüs programında imzaları kontrol ettiği için güvenilir olma durumu piyasadaki antivürüs ve antivirüslerin topladığı zararlı yazılım imzalarından kaynaklanır bu durumda güvenilirden çok, ihtimal barındırabilir. Yeni yazılmış exploit ve payload çeşitlerini tanımıyabilir bu çok normaldir ve taranan dosyaları tekrardan analiz etmek için depolamaktadır. Rahatça kullanabilirsiniz, içiniz rahat etmez ise statik analiz veya dinamik analiz de yapabilirsiniz.


işinize yarıyabilcek konular:
https://www.turkhackteam.org/zararl...el-statik-malware-analiz-c-reverse-shell.html
https://www.turkhackteam.org/zararli-yazilim-analizi/1744311-basit-malware-analizi-senzero.html
 
Son düzenleme:

white shade

Uzman üye
24 Eki 2014
1,832
13
Mars
VirusTotal halihazırda bulunan anti-virüs programlarından en iyilerini seçip yüklediğiniz dosyaları bu programlara taratır ve sonuçlarını gösterir.

Ek olarak bu dosyalar anti-virüs firmalarına gönderilerek derin analizler yapılmasının önünü açar. Yani sizin FUD'lanmış virüslerinizi de açığa çıkarabilirler.
Güvenirlik oranı yüksektir lakin derin analiz yapılmadan %100 güvenlidir diyemeyiz.

Eğer ki %100 güvenirlik istiyorsanız kendiniz manuel olarak analiz yapabilirsiniz. Bunun için forumda ve internette yüzlerce araç ve teknik kaynak mevcut.
 

blacksmt

Uzman üye
27 Haz 2020
1,121
225
CyberKeTa
Virüs total güvenilirdir ve hep kendini günceller. Siz her tarattiginiz dosyayı alır ve sonuç temiz olsa bile antivirüs programına gönderir onlar iyive incelerler yeni bir tür virüs mü diye eğer virüsse kendine bu riskli diye tanimlar. Tekrar test yaptırınca size dosya riskli der. O yüzden bir nevi güvenilir ama size kalmıştır bu.
 

unknown1923

Katılımcı Üye
15 Şub 2021
339
57
Türkiye

AXPA

Kıdemli Üye
13 Ocak 2018
2,340
152
New World
Merhaba,

"VT" bir yere kadar güven sağlamakta. Sınırlı kapasitede ki tanınmış zararlı yazılımları elbette yakalayabiliyor ancak güncel zararlı yazılımları yakalamakta ve tespit etmekte zorlanıyor.

Bu aşamada dikkat etmeniz gereken püf nokta ==> Zararlı olabileceğini düşündüğünüz dosyanın "exe" uzantısı ile taratılıp / taratılmadığına bakmanızdır.

Zip, rar gibi taratma sonuçları yeterli ölçüde yapılan taramalar değildir. Üstelik link taratmalarına asla güvenmeyin.

Bilginize,
 

ZuL-RaA

Kadim Üye
9 Ara 2017
5,550
837
Semerkant
Merhabalar,

Tabii ki %100 güvenli değil. Bilinmeyen yayıncılara ait programları kullanmamak gerekiyor. Virüslerin fark edilmemesi için işlemler yapılır.

"Full Undetected” denilen şey, zararlı yazılım ve kod parçacığı içeren dosyayı tamamen virüssüz olarak gösteren bir Crypter sistemidir. Normal şartlarda antivirüs uygulamaları tarafından tespit edilmesi gereken, içerisinde zararlı kod parçacıkları ve yazılımlar barındıran dosyaların tümünün antivirüs tarafından tespit edilememesini, doğal olarak da o dosyanın temiz olarak görünmesini sağlar.

https://www.turkhackteam.org/undetected/1575692-fud-nedir.html

Antivirüs firmaları, bu tip rapor siteleri ile sürekli veri topluyorlar bu sebeple antivirüs yazılımını sürekli güncellemek önem arz ediyor. Tabii burada güvenlik dediğimiz olay ne istediğiniz ile de değişiyor. Mesela;

https://twitter.com/0x94/status/1369968443689230340

Microsoft'tan zarar gelmez de, bilinmeyen içeriklere dikkat etmek gerekiyor.
 

Profesör

Kadim Üye
10 Nis 2020
5,088
1,608
-Türkistan-
Merhaba değerli üye,

Virüs total oldukça güvenilir bir tarama sitesidir.Merakınızın giderilmesi için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.


[ame]https://m.youtube.com/watch?v=Fp76NjLkkJE[/ame]
 

theSerpent

Yeni üye
17 Mar 2021
36
0
Yani sorum şu dostlar vt yi kullanıyoruz ama ben internetteki hiçbirşeye güvenmem hemen hemen bunun yanılma % si kaç acaba dostlar bilgisi olan varsa yazsın

Dynamic scan yapıyor mu bilmiyorum ama sadece EXE signaturesini karşılaştırıyor ve heuristic scan yapıyor gibi gözüküyor, yani dosyayı çalıştırıp virüs mü diye bakmıyor. Baksa bile üstünkörü dynamic scan çok kolay bypasslanabilir, o yüzden bilgisayarınızda ESET ya da Avast gibi kaliteli bir antivirüs olduğuna emin olun ki yeni yazılmış virüslere de yakalanmayın.
 

S_w_o_R_d

Uzman üye
17 Eki 2020
1,914
183
Neptün
Merhabalar, virüs totlalin bize gaye güvenilir bilgi sunduğunu söyleyebiliriz ancak bu devirde yüzde yüz güvenliğin sağlanmasının mümkün olmayacağınıda söylemekte fayda var. Bununla birlikte virüs totaldeki şifreli rar dosyası taratmalarını ve link taratmalarına dikkat etmek lazım.

İyi forumlar. :)
 

llslowll

Katılımcı Üye
13 Ocak 2021
363
4
Üst Düzey
Merhaba Virüs totale güvenme derim bir zamanlar yaptığım trojanları yakalıyordu lakin şuan bir tanesi bile yakalayamıyor.
Kendi kodladığım virüsü yakalayamıyor. Bu nu söylemekte fayda var.
İyi forumlar
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.